Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

6 τρόποι για να διακοσμήσετε σωστά το σαλόνι σας

Στο σαλόνι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας όταν είμαστε σπίτι, με αποτέλεσμα η ανάγκη για τη σωστή διακόσμηση του να είναι μεγάλη. Εκτός από χώρος χαλάρωσης, το σαλόνι είναι ο χώρος που συνδέει τα διάφορα δωμάτια μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα την κουζίνα με τα υπνοδωμάτια. Συνεπώς, η σωστή διαμόρφωση του είναι σημαντική.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι και να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Σωστή τοποθέτηση των επίπλων

Εκτός από καλαίσθητο, ένα σαλόνι θα πρέπει να είναι λειτουργικό. Μοιράστε λοιπόν με ομοιόμορφο τρόπο τα έπιπλα που έχουν όγκο, για να μην φαίνεται υπερβολικά άδειο ή γεμάτο στις διάφορες γωνίες του. Η αύξηση της άνεσης και της λειτουργικότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με μικρές κινήσεις, όπως για παράδειγμα την αφαίρεση διαφόρων τμημάτων των επίπλων. Μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε νέα έπιπλα, που θα βοηθήσουν στο να αλλάξετε τη διακόσμηση, ή βοηθητικά έπιπλα πολλών χρήσεων, για να τους αλλάζετε θέση σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Προσεκτικός συνδυασμός των χρωμάτων

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης είναι ο συνδυασμός μεταξύ των χρωμάτων των τοίχων και των επίπλων. Κομψές ανοιχτόχρωμες επιλογές αποτελούν το λευκό, το κρεμ, το απαλό ροδακινί και οι παστέλ αποχρώσεις. Σε περίπτωση όμως που σας αρέσουν τα σκουρόχρωμα χρώματα στον τοίχο, σας προτείνουμε να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, για να υπάρξει μια ισορροπία. Ό,τι και να προτιμάτε, το βάψιμο των τοίχων θα σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας.

Επιλογή του κατάλληλου φωτισμού

Ο φωτισμός στο σαλόνι θα πρέπει να προσφέρει άνεση  και χαλάρωση. Επιλέξτε διαφορετικές επιλογές στον φωτισμό, συνδυάζοντας το θερμό και ψυχρό φως. Για ένα πιο φιλόξενο αποτέλεσμα, προσθέστε ένα φωτιστικό δαπέδου, ή κρυφό φωτισμό σε διάφορα σημεία του σαλονιού.

 

Τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου

Τα φυτά μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα της χαλάρωσης σε έναν χώρο. Έτσι λοιπόν, μη διστάσετε να επιλέξετε για το σαλόνι σας φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται λίγη φροντίδα. Το φιλόδεντρο μονστέρα και το σπαθίφυλλο αποτελούν μερικά από αυτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μερικά γλαστράκια μπονσάι ή κακτάκια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του σαλονιού.

Επιλογή σωστού χαλιού

Ένα χαλί προσφέρει ζεστασιά και κομψότητα σε ένα σαλόνι. Επιλέξτε ένα χαλί στην αγαπημένη σας απόχρωση και στο σωστό μέγεθος, ώστε να μην χαλάσει η ισορροπία του χώρου. Για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, προτιμήστε πολλά μικρά και πολύχρωμα χαλιά. Η κίνηση αυτή θα σας βοηθήσει και να διαχωρίσετε το σαλόνι με άλλα σημεία του χώρου, όπως για παράδειγμα την τραπεζαρία.

Επιλογή διακοσμητικών και πινάκων

Μέσα από τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μπορούμε να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε συνδυασμούς που θα μας βοηθήσουν να αποσπάσουμε θετικά σχόλια από τους καλεσμένους μας. Τα μαξιλάρια, τα βάζα με κερί και τα ιδιαίτερα μπιμπελό θα σας βοηθήσουν να το στολίσετε. Μάλιστα, μη διστάσετε να προσθέσετε και το προσωπικό σας στοιχείο τοποθετώντας φωτογραφίες σας, πίνακες που θαυμάζετε ή εντυπωσιακά κάδρα.

 

Βλέπουμε λοιπόν πως οι τρόποι που μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας είναι πολλοί και αν θέλετε μπορείτε να δείτε περισσότερες συμβουλές διακοσμησης σαλονιου εδώ. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων, η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και η τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου θα δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα το οποίο θα θαυμάσετε!