Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Βασίλης Καρράς: Πένθος στο Κοκκινοχώρι, κλειστά τα φώτα στην πλατεία – «Βοηθούσε τα παιδιά, έδινε χρήματα, έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία»

Θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε χθες Κυριακή 24 Δεκεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης για περίπου τέσσερις δεκαετίες, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού και είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν γέμισε με 17.000 θεατές, το στάδιο Arena στη Σόφια της

Βαρύ είναι το κλίμα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Καρρά μετά την είδηση του θανάτου του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πλατεία του χωριού, που φέρει το όνομά του,αν και στολισμένη, παραμένει από  σκοτεινή σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του τραγουδιστή. Για τους κατοίκους του ο Βασίλης Καρράς δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά ένας άνθρωπος, ο οποίος έσκυψε πάνω στις ανάγκες τους, βοήθησε πολύ και έκανε έργα στο χωριό για την διευκόλυνση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων.

Ακόμη κι αν ο ίδιος είχε φύγει από τον τόπο από την ηλικία των 10 ετών, στην ουσία δεν έφυγε ποτέ, καθώς είχε ιδιαίτερη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και την επισκεπτόταν με κάθε ευκαιρία, ενώ έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής, πραγματοποιήθηκαν με τη δική του φροντίδα. Ο αξέχαστος λαϊκός ερμηνευτής ρωτούσε τους πάντες για τις ανάγκες τους και έκανε συνεχώς δωρεές, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούσε τους συγχωριανούς του.

«Ήταν ένας καλός φίλος και συγχωριανός» λένε στην κάμερα του ΑΝΤ1 κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου.

Συγκινημένοι κάτοικοι του χωριού μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ με τα καλύτερα λόγια για τον τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο και αφότου νόσησε από κορονοϊό.

«Πάρα πολύ τον αγαπούσε ο κόσμος, ψυχούλα ήταν», λέει ένας ηλικιωμένος, ενώ μία συγχωριανή του λέει «Είμαστε συγκλονισμένοι, για μας ο Βασίλης ήταν πρώτα από όλα συγχωριανός. Ήταν ένας άνθρωπος, που θα ήμασταν μαζί σήμερα, εδώ ήταν συνέχεια».

Όπως εξηγεί κάτοικος του Κοκκινοχωρίου και συγγενής του μεγάλου τραγουδιστής, «ήταν καλός άνθρωπος, έκανε αγαθοεργίες, έφτιαξε τους δρόμους. Ήταν πρώτα από όλα άνθρωπος, θείος και ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές».

Όλοι έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. «Βοηθούσε τους πάντες, όποιον είχε προβλήματα. Είχε όνειρα για το χωριό, εμένα πρόσφατα μου είπε ότι ήθελε να κάνει και κάποια πράγματα ακόμη».

Πολλά από αυτά που έκανε ο Βασίλης Καρράς δεν τα γνώριζε πολύς κόσμος. «Έχω πάρα πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη που μου είπαν ότι έκανε αγαθοεργίες, δεν είχαμε μάθει ποτέ τίποτα. Ξέρω ότι έκανε κυρίως πράγματα για παιδιά. Έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία, ρωτούσε ποιοι είναι από μακριά και έδινε χρήματα για να μπορούν να συμπαραστέκονται στα παιδάκια τους».

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Βασίλη Καρρά ήταν μία φάρμα όπου καλλιεργούσε δικά του προϊόντα εκεί, στο Κοκκινοχώρι στις πλαγιές του Παγγαίου

Η οικογένειά του αποφάσισε την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, η σορός του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Θεού Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Καρρά θα γίνει την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Εκεί, κατά την επιθυμία του, θα είναι και η τελευταία του κατοικία.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα», γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια