Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Οίκος ανοχής λειτουργούσε ως «πανεπιστήμιο» στην Καβάλα: Τι αποκάλυψε η έρευνα της ΕΛΑΣ

Αποκαλυπτκό ρεπορτάζ του Voria.gr

Ως έδρα της νέας ΑΜΚΕ αναφερόταν χώρος όπου λειτουργούν οίκοι ανοχής, ενώ χρησιμοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου εν αγνοία τους.
Περαιτέρω έρευνα για το δήθεν «κοινωνικό πανεπιστήμιο» που, όπως αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, λειτουργούσε στην Καβάλα με υπεύθυνη 58χρονη (τότε) ημεδαπή και το οποίο κατηγορείται εξαπατούσε επί 9 χρόνια πολίτες ισχυριζόμενο ότι συνεργαζόταν με το ΠΑΜΑΚ, πραγματοποίησε η αστυνομία, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι αρχές διερεύνησαν τη λειτουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.), ως διάδοχη του σωματείου, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της πρόκειται για εκπαιδευτικό φορέα που πραγματοποιεί μαθήματα σε επί μέρους τομείς όπως ψυχολογία, παιδαγωγική, κοινωνιολογία.

Επιπλέον προέκυψε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ότι η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με Νομοθετικό Διάταγμα, αποτελεί εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, το οποίο λειτουργεί η ίδια υπεύθυνη ως διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος, από κοινού με 67χρονο ημεδαπό ως ταμία και 56χρονη ημεδαπή ως πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να γίνεται χρήση του χαρακτηρισμού αυτού (στον τίτλο του, ιστοσελίδα κλπ) και παραβιάζοντας τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την αδειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κλπ.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Α.Μ.Κ.Ε. λειτουργεί με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ, ενώ για την επίτευξη του στόχου τους, χρησιμοποιήθηκαν, προσχηματικά, εν αγνοία τους προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου που υποτίθεται μετέχουν σε αυτήν και ορίσθηκαν ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας, για να προσδοθεί σε αυτή το ανάλογο επίπλαστο κύρος, γεγονός το οποίο οι καθηγητές αγνοούσαν.

Επιπλέον προέκυψε ότι τόσο το προαναφερόμενο σωματείο όσο και η ανωτέρω εταιρεία, δεν έχουν πραγματική – φυσική έδρα, γραφεία – εγκαταστάσεις (όπως προβλέπεται), άλλα ως έδρα δηλώνεται χώρος που έχει ενοικιασθεί σε διεύθυνση όπου υφίστανται οίκοι ανοχής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 59χρονης (σήμερα) υπεύθυνης και των έτερων δύο (2) συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, λειτουργία εν τοις πράγμασι εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών χωρίς αναγραφή του τίτλου εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και παράβαση Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

πηγή: voria.gr