Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Θράκη: Επεισοδιακή εκδρομή για οικογένεια που χάθηκε σε χιονοθύελλα

Επεισοδιακή εκδρομή για μία τριμελή οικογένεια από το Σουφλί, η οποία χάθηκε στο Εθνικό πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης όπου είχε πάει από τις πρωινές ώρες εκδρομή και από την 1 το μεσημέρι βρέθηκε τελικά στις 8 το βράδυ απ την Πυροσβεστική, ευτυχώς χωρίς πρόβλημα στην υγεία κανενός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σύζυγος μαζί με τη γυναίκα και το μικρό τους παιδί πήγαν εκδρομή  με το Ι.Χ αυτοκίνητό τους στην ευρύτερη περιοχή του δάσος της Δαδιάς. Κάποια στιγμή το μεσημέρι έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν μπορούσα να βρουν τον δρόμο της επιστροφής.
Ο σύζυγος άφησε τη γυναίκα και το παιδί του στο αυτοκίνητο και προσπάθησε επί δυο με τρεις ώρες  να βρει κάποιο σημείο για να έχει σήμα το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιήσει με μήνυμα στο 112. Το κατάφερε γύρω στις 5 το απόγευμα, αλλά επειδή είχε χάσει το προσανατολισμό του, έλεγε ότι βρίσκεται στην περιοχή της Νίψας μεταξύ αυτής και της Καλλιθέας.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης αλλά και του Σουφλίου σήμανε συναγερμός και τρία ειδικά για το δάσος αυτοκίνητα με πυροσβέστες ξεκίνησαν την αναζήτηση, εκεί που τους είχε στείλει ενημέρωση  ο άνδρας. Αν και “χτένισαν” την περιοχή της Νίψας και της Καλλιθέας όπου έλεγε ότι μπορεί να κινείται,  δεν βρήκαν τίποτα. Όλα αυτά μέσα σε έντονη χιονοθύελλα που επικρατούσε στην περιοχή.
Τελικά η οικογένεια βρέθηκε ανάμεσα στην περιοχή Τρεις Βρύσες και Αισύμη και ευτυχώς είχαν βενζίνη στο αυτοκίνητο, είχαν ανάψει το καλοριφέρ και έτσι δεν αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με το κρύο. Μάλιστα είχε ειδοποιηθεί και ΕΜΑΚ να φύγει από την Κομοτηνή για να έρθει να βοηθήσει στην αναζήτηση, κάτι που δεν χρειάστηκε.
 Η οικογένεια οδηγήθηκε με το αυτοκίνητο της από την Πυροσβεστική στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου και από κει έφυγε για το Σουφλί, αφού δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε το ζευγάρι αλλά ούτε το μικρό τους παιδί.
Τέλος καλό όλα καλά, αφού χάρη στην επέμβαση και αναζήτηση της Πυροσβεστικής, βρέθηκαν σώοι ιαι αβλαβείς σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο δραματικό περιστατικό που είχε ευτυχώς αίσια κατάληξη, οι πυροσβέστες τονζουν ότι σε τέτοιες δύσκολες καιρικές συνθήκες καλό είναι να αποφεύγονται παρόμοιες ενέργειες, που θέτουν πρώτα απ όλα σε κίνδυνο τους ίδιους που τις επιχειρούν.
evros-news