Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Τελετή παράδοσης-ανάληψης του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ- Ανέλαβε καθήκοντα ο Υποστράτηγος Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Σήμερα (3-2-2024) στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στο πλαίσιο της τελετής ανέλαβε τα καθήκοντα του από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, ο κ. Νικόλαος Ευκαρπίδης ως εκπρόσωπος του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο κ. Θεμιστοκλής Τζενετίδης ως εκπρόσωποςτου Δημάρχου Κομοτηνής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρμενίων κ. ΣαγντζιανΧοβαννές, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. ΤζιχάτΧαλήλ, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος,ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας (ΠΖ), Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης, oΔιοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ), Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Αλεξανδρής και ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.

Επιπλέον, παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και των Ενώσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, Απόστρατοι Αξιωματικοί του Σώματος, Αξιωματικοί και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποίησαν ομιλίες ο Υπαρχηγόςτης Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Ιωάννης Καραμανλής,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων,ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και οπρώην Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Ταξίαρχοε.α. Ευάγγελο ΓΚΙΚΑ, στον Ταξίαρχο ε.α. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ, στον Ταξίαρχοε.α. Αθανάσιο ΣΕΡΤΗ, στον Ταξίαρχο ε.α Πασχάλη ΓΙΩΡΗ, στον Ταξίαρχο ε.α. Κωνσταντίνο ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ,για την πολύτιμη προσφορά τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και ο πρώην Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούκουρας απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη.

Ακολούθως, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Ιωάννης Καραμανλής απένειμε αναμνηστική πλακέτα, στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού έργου που επιτέλεσε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος ΠΑΝΤΑΖΗΣ εκπροσωπώντας το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσέφερε συμβολικό δώρο στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη.