Main Menu

Ξάνθη: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Οι πρώτες σημαντικές βροχοπτώσεις για το 2024, που θα δώσουν ανάσα στην ανομβρία που επικρατεί στην περιοχή μας, αναμένονται το ερχόμενο διήμερο.

Στο νομό Ξάνθης-περιοχή Χρυσούπολης, η Κυριακή θα κυλήσει με κατά διαστήματα πυκνές νεφώσεις οι οποίες μέχρι και αργά το απόγευμα δε θα δώσουν φαινόμενα στα πεδινά, παρά μόνο στους ορεινούς όγκους που ίσως εκδηλωθούν παροδικές μπόρες. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σε πεδινές περιοχές, αρχικά στο εσωτερικό του νομού, ενώ μέσα στη νύχτα θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του νομού, με μπόρες και κατά τόπους καταιγίδες.

Το πρωί της Δευτέρας περιμένουμε τον κύριο όγκο των φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν ένταση και διάρκεια και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Δείξτε προσοχή στους ορεινούς όγκους Ξάνθης- Χρυσούπολης. Ενίσχυση των νοτίων ανέμων, από το απόγευμα της Κυριακής και με αποκορύφωμα την Δευτέρα, με εντάσεις που θα αγγίξουν τα 7-8 bf στην παράκτια Ξάνθη-Χρυσούπολη και στους ορεινούς όγκους, ενώ στο εσωτερικό του νομού οι άνεμοι θα είναι λίγο πιο εξασθενημένοι. Μαλακός ο καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 13-15 οC.

Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ