Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τη συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/02) στην έδρα της Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με την συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη,

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού, εξετάστηκε η πορεία των έργων Πολιτισμού, που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και ο σχεδιασμός και η διατύπωση προτάσεων για νέα έργα και δράσεις στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Πολιτισμός πρέπει να έχει μια διασύνδεση με τον Τουρισμό την Οικονομία και τον  Αγροτουρισμό» και συνέχισε λέγοντας: «βάλαμε μέσα στις νέες προτάσεις τα κρασιά που παράγονται στη Δράμα, βάλαμε μια σειρά από διαδρομές που πρέπει να γίνουν, όπως είναι η Via Egnatia, προσθέσαμε διάφορες ιδέες και διάφορες σκέψεις, οι οποίες θα αναδείξουν την περιοχή μας, τόσο πανελλήνια, όσο και στην παγκόσμια κοινότητα.

Έτσι, μέσα από τέτοιες συνέργειες μόνο έχουμε να κερδίσουμε εμείς ως περιοχή» και φυσικά ευχαρίστησε την κα Μενδώνη για την επίσκεψη, αλλά και την αγαστή συνεργασία.

Η υπουργός Πολιτισμού με τη σειρά της σημείωσε ότι «Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει έργα της τάξης 23.5 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ΑΜΘ» και συνέχισε λέγοντας «το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταρτίσει για κάθε Περιφέρεια την πολιτιστική χάρτα ανάπτυξης και ευημερίας ώστε να αξιοποιείται κάθε ευρώ είτε από συγχρηματοδοτούμενους πόρους, είτε από εθνικούς πόρους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό τοπίο, που θα ικανοποιεί τις Περιφερειακές Ενότητες, θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα λειτουργεί όμως και ως ένας μοχλός – πέρα από την κοινωνική- και οικονομικής ανάπτυξης. Ο πολιτισμός, είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης»

Εξελίξεις για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Μεταξύ, άλλων ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η διοικούσα επιτροπή για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, για το οποίο προχωράει πλέον και η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

«Τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για την περιοχή» χαρακτήρισε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η κα Μενδώνη, ενώ τόσο η ίδια, όσο και ο κ. Τοψίδης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη, της Υπουργού Πολιτισμού και του επικεφαλής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ώστε να οριστικοποιηθεί η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Νικόλαος Ευκαρπίδης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κα Φανή Μπαχαρίδου, στελέχη της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Τρύφωνας Εξάρχου, ο Προϊστάμενος Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του  ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κουδουμάκης, και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο σύντομο σχόλιο της η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε κοινό βηματισμό ήδη προχωρούν πολλά έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά αυτό που είπαμε όλοι και η Υπουργός Πολιτισμού, είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας μας,  όλοι οι σύλλογοι και φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας, αλλά και οι πρεσβευτές μας ανά τον κόσμο που κατάγονται από την Περιφέρεια μας.

Ως Περιφέρεια ξεκινάμε συνεργασίες σε άλλη βάση πια με το Υπουργείο Πολιτισμού με όλες τις ελληνικες κοινότητες ανά τον κόσμο, με όλα τα ιδρύματα της χώρας και όλα αυτά φυσικά θα έχουν ανταποδοτικότητα, εδώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»