Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Αλλάζει διαχείριση η λέσχη εστιών σε Ξάνθη και Κομοτηνή- Ανακοίνωση των εκλεγμένων φοιτητών με την Πανσπουδαστική Κ.Σ

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε πως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η λέσχη των εστιών σε Ξάνθη και Κομοτηνή αλλάζει διαχείριση και αναλαμβάνει η ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΑΕ. 

Όπως είναι προφανές όταν η σίτιση των φοιτητών δεν αποτελεί ευθύνη του πανεπιστημίου αλλά επιχείριση προκύπτουν και ζητήματα όπως το να κλέινει η λέσχη για δέκα και πλέον μέρες. Για άλλη μια εβδομάδα,βέβαια, φαίνεται πως θα μείνουμε οι εστιακοί φοιτητές χωρίς ένα πίατο φαγητό. Αυτό καταλάβαμε σήμερα οι δεκάδες εστιακοί φοιτητές στην Ξάνθη αφού μετά από κινητοποίηση στην φοιτητική μέριμνα των εστιών και επίμονες προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΔΠΘ κανένας υπεύθυνος εκ μέρους της πρυτανείας δεν απάντησε στην αγωνία των φοιτητών. Αγωνία  για το αν θα μπορούμε δωρεάν και ποιοτικά να σιτιζόμαστε με ευθύνη του πανεπιστημίου κι άρα αγωνία για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Αγωνία και για τους εργαζόμενους της λέσχης με τους οποίους χτίσαμε δέσμους τόσα χρόνια και σήμερα είναι άνεργοι.

Δέκα μέρες τώρα προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων κ.Γρηγορίου, η οποία μέσω της γραμματείας μας ενημερώνει πως παρευρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις και υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνει να μιλήσει με τους φοιτητές. Είναι απαράδεκτη η στάση της κ.Γρηγορίου και της διοίκισης συνολικά. Αυτές τις μέρες έχει ανοίξει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τον πρύτανη κ.Μάρη στη βουλή και στα διάφορα sites να διατυμπανίζει πως το πανεπιστήμιο μας μεγαλώνει και αναβαθμίζεται. Αλήθεια, ποιά αναβάθμιση; Αυτή που αφήνει εκατοντάδες φοιτητές έτσι ξαφνικά χωρίς ένα πιάτο φαγητό και παίζει κρυφτούλι όταν οι φοιτητές ζητάν λύσεις. Αυτή που στέλνει από πόρτα σε πόρτα στους εστιακούς φοιτητές ραβασάκια πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αδειάσουν τα σπίτια τους για να ξεκινήσει μια ανακαίνιση που δυο χρόνια ακούμε και δεν βλέπουμε;

Με εκβιαστικά διλήμματα μάλιστα πως θα τους κόψουν το ρεύμα και το νερό; Που μας αφήνει να κυκλοφορούμε με τα αγριογούρουνα στις εστίες εδώ και δυο μήνες; Μια αναβάθμιση που συγχωνεύει διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα και που στέλνει τα ΜΑΤ να συλλάβουν φοιτητές που διεκδικούν πτυχία με αξία;

Καλά θα κάνει η διοίκιση του πανεπιστημίου να απαντήσει κανένα τηλέφωνο και να ακούσει καλά τι λέμε οι φοιτητές όταν ζητάμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, φοιτητικές παροχές όπως δημόσια, δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση και μεταφορές.

Να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει πως κανένας εστιακός φοιτητής δεν θα μείνει χωρίς φαγητό ούτε μία μέρα παραπάνω!