Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Καβάλα: «Ταξιτζής» παρέλαβε χρυσές λίρες και μετρητά από θύμα απάτης

Οδηγώντας ένα… ταξί πήγε να παραλάβει χρήματα και χρυσές λίρες από μια ηλικιωμένη κάτοικο της Καβάλας ο Έλληνας «εισπράκτορας» μιας σπείρας απατεώνων, που την είχαν πείσει ότι η κόρη της έπρεπε να χειρουργηθεί.

Ωστόσο, η απάτη αποκαλύφθηκε εγκαίρως και συνελήφθη σε περιοχή της Ροδόπης. Νωρίτερα, η ανυποψίαστη ηλικιωμένη είχε ταραχτεί όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος που της συστήθηκε ως γιατρός και απαιτούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Μάλιστα, στην τηλεφωνική επικοινωνία ακουγόταν η φωνή μιας γυναίκας η οποία προσποιούνταν την κόρη της και την παρακαλούσε να την βοηθήσει. Όταν η κόρη της επικοινώνησε με την ηλικιωμένη και αποκαλύφθηκε η απάτη, υπέβαλαν καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας δίνοντας την περιγραφή του άνδρα που παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε με το ταξί.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες των όμορων νομών και οι άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής που εντόπισαν τον «εισπράκτορα» στη Ροδόπη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, βρήκαν στην κατοχή του τα χρήματα και 19 χρυσές λίρες τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Το ταξί του δράστη κατασχέθηκε και ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με την δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται.

πηγή: Πρώτο Θέμα