Main Menu

Πανδαισία χορωδιών στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης-Ξεχώρισε για ακόμη μια φορά η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης

Ακόμη μια ξεχωριστή παράσταση έδωσε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης, το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στην Χορωδιακή Βραδιά που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2024.

Στην όμορφη αυτή βραδιά συμμετείχαν εκτός από την χορωδία Ξάνθης, η Πολυφωνική Χορωδία Θεσαλονίκης, η Μικτή χορωδία Κοζάνης “Ελίμεια”, η χορωδία Σερρών “Ορφέας”και η Μικτή χορωδία Δράμας.

Με το μαέστρο της Θοδωρή Μανώλη να διευθύνει για ακόμη μια φορά άριστα το Ξανθιώτικο χορωδιακό συγκρότημα, η μικτή χορωδία του Δήμου Ξάνθης τραγούδησε συνολικά 5 τραγούδια και κατάφερε ειδικά στο τελευταίο τραγούδι με τίτλο “Γιάννη μου το μαντήλι σου” να σηκώσει τους παρευρισκόμενους απο τα καθίσματα τους  για να τους χειροκροτήσουν.

Στο πιάνο ήταν η Σούλα Βαφειάδου ενώ τα τρουγούδια που ακούστηκαν κατα σειρά ήταν: Με την Ελλάδα καραβοκύρη- Όμορφη Πόλη- Παράπονο μου- Τώρα που θα φύγεις- Γιάννη μου το μαντήλι σου

Επόμενη εκδήλωση που θα συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Ξάνθης, είναι στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Παρασκευή μετά απο κάλεσμα της ομογένειας, σε Παγκόσμια Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Ζωγράφειο Λύκειο.

 

Λίγα Λόγια για την Μικτή Χορωδία Δήμου Ξάνθης
Η χορωδία ιδρύθηκε από το «Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης» το 1966. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Έχει αξιολογηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «άριστο χορωδιακό συγκρότημα με καλλιέργεια και πλαστικότητα». Ιδρυτής και διευθυντής ήταν μέχρι το 1992 ο Τηλέμαχος Μεταλλινός και από το 1992 μέχρι και σήμερα ο Θεόδωρος Μανώλης.

 

Δείτε την παράσταση που έδωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης.