Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ξάνθη: Αναβίωσε το έθιμο της Καμήλας στη Σταυρούπολη-Γέμισε ασφυκτικά απο κόσμο η πλατεία

Αναβίωσε και φέτος στην ορεινή Σταυρούπολη Ξάνθης το έθιμο της Καμήλας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, προσελκύοντας πάρα πολύ κόσμο από διάφορες περιοχές

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με πολιτιστικό σύλλογο  «Ορφέας»,  διοργάνωσαν από το πρωί,  εκδηλώσεις με παραδοσιακούς ήχους συνοδευόμενους με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Η πλατεία του οικισμό γέμισε ασφυκτικά απο μικρούς και μεγάλους για να παρακολουθήσουν, το έθιμο των «Αράπηδων», το έθιμο της «Καμήλας» και συμβολισμούς των εθίμων που κυριάρχησαν και φέτος στην όμορφη Σταυρούπολη.

Το έθιμο της καμήλας τελείται κάθε χρόνο την ημέρα της Καθαρά Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης.
Κατά την τέλεση του δρώμενου συμμετέχουν οι κάτοικοι του Δήμου μαζί με τους επισκέπτες μεταμφιεσμένοι κάνοντας διάφορους ήχους και μουτζουρώνοντας ο ένας τον άλλο, σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα.

Στο τέλος της πομπής μοιράζονται στους παρευρισκομένους δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα από τη Δημοτική Αρχή και άφθονο κρασί.