Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ρεσιτάλ ερμηνείας από την Μικτή χορωδία του Δήμου Ξάνθης στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.

Επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από την Τουρκία η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης, η οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η ομογένεια στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.

Για ακόμη μια φορά η χορωδία του Δήμου Ξάνθης έδωσε “ρεσιτάλ” ερμηνείας με αποτέλεσμα να εισπράξει το πιο θερμό χειροκρότημα απο τους θεατές που είχαν γεμίσει το Ζωγράφειο Λύκειο.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεία Λειτουργία και του προσφέρθηκαν τα δώρα που έφεραν τα μέλη της χορωδίας από την Ξάνθη.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τα μέλη της χορωδίας επισκέφθηκαν για προσκύνηση την Παναγία Βλαχερνών, όπου εκεί συνάντησαν τον επίσκοπο της περιοχής και έψαλαν ύμνον πρός την Παναγία Θεοτόκο “Τον υπερούσιον Θεόν και Κύριον”.

Ο μαέστρος και τα μέλη της Ξανθιώτικης χορωδίας κρατάνε σε υψηλό επίπεδο τις εμφανίσεις τους με αποτέλεσμα να εντυπωσιάζουν όσους τους παρακολουθούν. Μπορεί η χορωδία να είναι του Δήμου Ξάνθης αλλά δυστυχώς οι χορωδοί και τα μέλη συνεχίζουν να πληρώνουν απο την τσέπη τους όλα τα έξοδα των εκδηλώσεων- ταξιδιών.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν έδωσε καμία λύση ενώ υπάρχει αναμονή από όλα τα μέλη και τους χορωδούς να ενταχθούν στον Δήμο με την νέα Δημοτική αρχή και να έχουνε μια οικονομική ενίσχυση, μιας και ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μιχάλη Τσέπελη και υποσχέθηκαν μετά τις Θρακικές Λαογραφικές εορτές να τακτοποιήσουν το ζήτημα.