Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για το κτηριακό πρόβλημα του Δημοτικού σχολείου Πολυσίτου

Οξύ κτηριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου προκαλώντας σοβαρές αντιξοότητες στην λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα:
• Στο Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου δεν λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης παρότι υπάρχει εκπαιδευτικός με οργανική θέση και παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης επειδή δεν υπάρχει αίθουσα.
• Το Τμήμα Υποδοχής στερείται χώρου και λειτουργεί στην αίθουσα των υπολογιστών όταν αυτό είναι εφικτό.
• Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στους/στις μουσουλμάνους/ες μαθητές και μαθήτριες των θρησκευτικών πραγματοποιείται σε όποια διαθέσιμη αίθουσα υπάρχει την ώρα που η τάξη κάνει γυμναστική.
• Στις κτηριακές ελλείψεις, δε, έχει προστεθεί και η λειτουργία τμήματος 26 παιδιών που υπερβαίνει το νόμιμο μέγιστο αριθμό μαθητών που είναι τα είκοσι πέντε (25 ) παιδιά, άρθρο 50, Ν. 4692/2020, καθώς δεν υπάρχει αίθουσα για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος.
• Το σχολείο έχει προβεί σε επανειλημμένες (7 έγγραφες) ενέργειες προς το Δήμο Αβδήρων από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Νοέμβριο του 2023 για τις οποίες δεν έχει λάβει ούτε μία απάντηση.

Γίνεται αντιληπτό ότι η απουσία οργανωμένου σχεδίου για τη σχολική στέγη από το 2009 κι έπειτα σε συνδυασμό με την κατάργηση του Ο.Σ.Κ. και τη μεταφορά όλης της αρμοδιότητας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών κτηρίων – υποδομών στους Δήμους (χωρίς να συνοδεύεται μάλιστα από την απαιτούμενη χρηματοδότηση) είχε επιπτώσεις ολέθριες για την εκπαίδευση.
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής γίνονται μέρα με την ημέρα περισσότερο αντιληπτές στη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση που στεγάζεται είτε σε ακατάλληλα κτήρια είτε σε προκάτ αίθουσες.

Ζητούμε την άμεση επίλυσή του βάσει των προτάσεων που κατατέθηκαν από τη Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου στα έγγραφα αιτήματά του προς τον Δήμο.
Επιπλέον ζητούμε: Την ένταξη του κτηριακού προβλήματος του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων με παρουσία αντιπροσωπίας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Άμεση επίλυση του κτηριακού προβλήματος του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου.