Main Menu

Πυροπροστασία Παλιάς Ξάνθης- Ξεκίνησε ο καθαρισμός και η διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης

Στα πλαίσια της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας της Παλιάς Ξάνθης, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη το πρωί, ο καθαρισμός για την επιπλεόν διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης στο τέρμα της οδού Ταξιάρχου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης Γιάννης Τσάπαλης σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Γνωρίζουμε ότι η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία της Παλιάς Πόλης Ξάνθης αποτελεί καίριο μέλημα για τους κατοίκους της. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της περιοχής και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προς την κατεύθυνση αυτή:
Σήμερα το πρωί, συνεργεία του Δήμου Ξάνθης ξεκίνησαν τον καθαρισμό και την επιπλέον διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης στο τέρμα της οδού Ταξιαρχών.
Οι εργασίες αυτές, μαζί με τους καθαρισμούς που θα πραγματοποιούνται θα υλοποιούνται καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, υλοποιούνται
Επιπλέον, έχουμε φροντίσει για την ύπαρξη:
Περισσότερων από 50 κρουνών, ελεγμένων και σε λειτουργία, εντός της Παλιάς Πόλης.
Περιμετρικά της περιοχής, δεξαμενών τροφοδοσίας οχημάτων και ελικοπτέρων.
Η θωράκιση της Παλιάς Πόλης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Ξάνθης. Σε συνεργασία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μελετούμε την υλοποίηση επιπλέον μέτρων, όπως η τοποθέτηση νέων κρουνών και δεξαμενών πυρόσβεσης.

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά ότι για το συμφέρον του τόπου μας είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και συνεργασίες με στόχο τη εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ξάνθης μας.