Main Menu

Ξάνθη: Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και με την ευγενική φιλοξενία του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, θα πραγματοποιήσει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που απευθύνεται σε γονείς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και φοιτητές. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 12 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των πέντε διαφορετικών τύπων Λυκείων που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές τις Ξάνθης μετά το Γυμνάσιο από εκπαιδευτικούς και στελέχη που υπηρετούν στα λύκεια αυτά. Θα αναδειχθούν διαφορές μεταξύ των τύπων λυκείων, σε ό,τι αφορά τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά, θέματα φοίτησης, καθώς και στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος, θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί η σημασία των ήπιων δεξιοτήτων και των νοοτροπιώνγια την επαγγελματική εξέλιξη των νέων, μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών, ειδικών στο πεδίο των ανθρώπινων πόρων, καθώς και στελεχών επιχειρήσεων.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων κάθε μέρους θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων από το ακροατήριο.

Η δράση αυτή φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως ετήσια και να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για την περιοχή μας. Επιθυμία μας είναι να απαντώνται με εγκυρότηταοι προβληματισμοί των μαθητών και των γονέων ως προς την επιλογή του τύπου λυκείου,καθώς και  να αναδεικνύονται επίκαιρα θέματα της επαγγελματικής ζωής μέσα από την οπτική ειδικών.