Main Menu

Θράκη: Απολογούνται οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που κατηγορούνται ότι κλείδωναν 3χρονα παιδιά σε αποθήκη

Κλήση προκειμένου να απολογηθούν θα λάβουν τη Δευτέρα δύο βρεφονηπιοκόμοι σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία γονέων, κλείδωναν τα παιδιά στην αποθήκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις δύο βρεφονηπιοκόμους κατήγγειλαν οι γονείς 3χρονου κοριτσιού, που φοιτεί στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. Ειδικότερα, το κορίτσι φέρεται να περιέγραψε στον πατέρα της ότι η δασκάλα τους έβαζε στον χώρο αυτό όταν δεν ήταν φρόνιμα.

Σε έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο υπαλλήλων, η οποία φαίνεται να προέβη στην εν λόγω πράξη, αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού, που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μαθητών, για να ηρεμούν.

Ηδη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σημειώνει πως «όσα αναφέρονται για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ολα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους».

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.