Main Menu

Με επιτυχία οι αγώνες “Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων Ξάνθης 2024” στο χώρο στάθμευσης του κολυμβητηρίου

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης διοργάνωσε, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το κολυμβητήριο Ξάνθης, την “Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων Ξάνθης 2024”. O αγώνας μέτρησε στο ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023 και το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, για τις κλάσεις:

  • R1 (Αγωνιστικά με μεταξόνιο έως 2.45μ) με 5 συμμετοχές.
  • R3 (Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.55μ) με 6 συμμετοχές.

Μετά την αλλαγή των κανονισμών, το αγώνισμα της Δεξιοτεχνίας δεν εντάσσεται πλέον στο μαζικό Αθλητισμό, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να πρέπει να έχουν εκδώσει δελτίο αθλητή πριν τον αγώνα, στον αγώνα είχαν δηλωθεί μόνο 17 συμμετοχές. Μέρος των αθλητών που θα συμμετείχαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή των κανονισμών, αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξαχθεί με 13 μόνο συμμετοχές.

Οι λίγες συμμετοχές έδωσαν τη δυνατότητα, μετά από απόφαση των αγωνοδικών, όσοι συμμετείχαν στον αγώνα να πραγματοποιήσουν τρία σκέλη, να έχουν δηλαδή την ευκαιρία να βελτιώσουν το χρόνο τους τρείς φορές.

Από τις θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές που συμμετείχαν και μέτρησαν βαθμολογικά,  αναδείχθηκε το 1ο Βαθμολογικά το σωματείο, που ήταν ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Αλεξανδρούπολης.

Στα πλαίσια του αγώνα έγινε και η απονομή του κυπέλου της 1ης θέση, από τον 1ο αγώνα MotoCross του 2024, στον για πολλά συνεχόμενα έτη Πανελληνιονίκη του MotoCross Μάρκο Καρασακαλίδη.

Όσοι επιθυμών να δουν τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορούν να τα πάρουν από το site του συλλόγου: https://alexanthis.gr/realtime-race.html

ή το FB: https://el-gr.facebook.com/autolesxi.xanthis/