Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Εξαπατήσεις πολιτών στην ΑΜΘ-Συμβούλες απο την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα στην Περιφέρειά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου επιτήδειοι χρησιμοποίησαν διάφορα τεχνάσματα και παρίσταναν είτε τους ιατρούς με πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο των παθόντων έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, είτε υπαλλήλους λογιστικών γραφείωνμε πρόσχημα την αίτηση για κάποιο επίδομα, είτε τους πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςσας συμβουλεύει:

  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για ανάγκη συγγενικού ή γνωστού σας προσώπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά οι ίδιοι μαζί του, ώστε να επιβεβαιώσετε τα όσα επικαλούνται αυτοί που σας κάλεσαν.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα ή υπάρχουν αναρτήσεις για αυτά στο διαδίκτυο.
  • Να μην καταχωρείτε προσωπικά τραπεζικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
  • Να ΜΗΝ δίνετε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής σας κάρτας και του λογαριασμού που διατηρείτε σε ηλεκτρονική εφαρμογή της τράπεζας.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.