Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Φεστιβάλ Παραγωγικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς στη Ξάνθη

Με μεγάλη χαρά και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης η ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ ανακοινώνει ότι το 2024 με επίκεντρο τη Χρύσα, το πιο ονομαστό καπνοτόπι και σημαντικό παραγωγικό τόποσημο (το αλλοτινό Κιρέτσιλερ), στο Δήμο Ξάνθης, θα διεξαχθεί το «1ο Φεστιβάλ Παραγωγικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς με την επωνυμία» ΦΑΕΡΟΠ” υπο την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος TICCIH».

«To «Φεστιβάλ Φαερόπ» με επίκεντρο το νομό Ξάνθης και σταδιακή διασύνδεση με τα υπόλοιπα αστικά και αγροτικά κέντρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει σκοπό ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο με κεντρικούς στόχους: τη δημιουργική αναδίφηση του παραγωγικού παρελθόντος και τη σύνδεση του με το παραγωγικό παρόν καθώς και την αξιοποίηση του βιομηχανικού παραγωγικού αποθέματος της βιομηχανικής κληρονομιάς ευρύτερα της περιοχής μας» υπογραμμίζει η Μαρία Πετρά, Βιομηχανική αρχαιολόγος – μουσειολόγος και νόμιμη εκπρόσωπος της ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ. 

Στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ τονίζεται πως είναι σημαντική και η συμμετοχή του θεσμοθετημένου ερευνητικού «Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς», του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.