Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Το επικίνδυνο ναρκωτικό “μπονσάι” εντοπίστηκε στην ΑΜΘ

Κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 16-4-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρούπολης οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων επτά (7) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν έξι ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου κατά περίπτωση.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δύο ημεδαπούς στην Καβάλα, έναν ημεδαπό στην Δράμα και δύο ημεδαπούς στην Αλεξανδρούπολη, διότι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από δύο οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης «MDMA» και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι», 103 ναρκωτικά δισκία, ένα μαχαίρι, μια σιδερογροθιά, έναν πλαστικό θρυμματιστή και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Το «Μπονσάι» έχει υπάρξει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στη γειτονική Τουρκία, όπου έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι που συνδέθηκαν με τη χρήση του.

Η ουσία, η οποία περιέχεται στο ναρκωτικό «Μπονσάι» είναι η ψυχοδραστική ουσία ΜDMB-CHMICA. Είναι συνθετικό κανναβινοειδές νέας γενιάς.

Πρόκειται για ένα ναρκωτικό άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Η κατανάλωση του συγκεκριμένου ναρκωτικού μπορεί να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές, ισχυρές παραισθήσεις, βίαιη συμπεριφορά και καρδιακά επεισόδια. Έχει συνδεθεί με θανάτους στην Ευρώπη, Τουρκία, Αμερική και άλλες χώρες καθώς και με σοβαρά προβλήματα υγείας που οδηγούν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο.