Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Δήμος Ξάνθης: Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λαμπρότητα το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ολυμπιακή Φλόγα. Η τελετή θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας, σε μια εκδήλωση που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των ΧΧΧΙII Ολυμπιακών Αγώνων  “PARIS 2024”

Στις 13:13, η Ολυμπιακή Φλόγα θα καταφτάσει στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα τελεστεί η τελετή αφής βωμού από λαμπαδηδρόμο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”. Θα ακουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα υψωθούν οι αντίστοιχες σημαίες.

Αφού ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Ξάνθης, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, θα λάβει χώρα σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Στις 13:45, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς την Κομοτηνή, διασχίζοντας τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας, με τερματισμό στη γέφυρα του Κοσύνθου.

Διαδρομή Ολυμπιακής Φλόγας:

  • 13:04: Μαρία Παρσαντανιάν (28ης Οκτωβρίου & Καβάλας)
  • 13:07: Μάρκος Παπαδόπουλος (28ης Οκτωβρίου &Μπρωκούμη)
  • 13:10: Ιωσηφίδης Νικόλαος (28ης Οκτωβρίου &Τσιμισκή)
  • 13:13: Ιωσηφίδης Νικόλαος (Τελετή άφιξης στην Πλατεία Δημοκρατίας – 30′)
  • 13:43: Κωνσταντίνα Πολυχρόνη (Από βωμό προς Βασ. Κωνσταντίνου)
  • 13:46: Ιάσων-Ιωάννης Παπαδόπουλος (Βασ. Σοφίας)
  • 13:49: Λαμπαδηδρόμος Ε.Ο.Ε (Είσοδος Δ.Π.Θ.)
  • 13:52: Τερματισμός: Γέφυρα Κοσύνθου – Εποχούμενη προς Κομοτηνή

 

Μετά από 3.000 χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ο μοναδικός θεσμός στην ιστορία της ανθρωπότητας που διατηρείται αναλλοίωτος και επιτυγχάνει να ενώνει, να ενδυναμώνει και να μεταμορφώνει λαούς, ανθρώπους, συνειδήσεις, μεταδίδοντας, το ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, όραμα για οικουμενική ειρήνη. Καλείστε όλοι και όλες να παρευρεθείτε στην λαμπρή τελετή και να τιμήσετε μαζί μας το Αθάνατο Πνεύμα του Ολυμπισμού!