Main Menu

Sunlight Group: Στηρίζει την συμμετοχή της σχολικής ομάδας απο την Ξάνθη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση»

Η SunlightGroup, μέλος του Ομίλου Olympia,στηρίζει τη συμμετοχή σχολικής ομάδας από την Ξάνθη και τον Έβρο με την πλατφόρμα «SchoolBuddy»,στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνειο μη κερδοσκοπικός οργανισμόςJAGreece.

Δίπλα στησχολική κοινότητα της Ξάνθης και του Έβρου, η Sunlightυποστηρίζει την εικονική επιχείρηση SchoolBuddy,την οποία ανέπτυξαν μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο/Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και το Γυμνάσιο Φερών Έβρου. Πρόκειται για την πλέον «απομακρυσμένη» επιχείρηση, από τις 90 στο σύνολο που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει και να βρεθεί ανάμεσα στις11 κορυφαίες που προκρίθηκαν για να συμμετάσχουνστον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024», που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στην Αθήνα.

ToSchoolBuddyείναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής αναξιοποίητου εκπαιδευτικού υλικού,που αναλαμβάνει τηνκαταγραφή υλικού που βρίσκεται σε πλεόνασμα σε σχολικές εγκαταστάσεις και την αναδιανομή του σε σχολεία που έχουν ελλείψεις.Στην πλατφόρμα αυτή, μπορούν να συμμετέχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας, ενώ δυνατότητα συμμετοχής έχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εξοπλισμόστο πλαίσιο χορηγίας.

Ο Ιωάννης Μπουτζίκας, ένας από τους υπεύθυνους καθηγητές του SCHOOL BUDDY ανέφερε: «Νιώθουμε περήφανοι για τους μαθητές μας και για όσα έχουν καταφέρει. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες στη νέα γενιά προκειμένου να εξελιχθεί και να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τη βοηθήσει στην ακαδημαϊκή της πορείακαι στην επαγγελματική της σταδιοδρομία. Ευχαριστούμε θερμά τη Sunlight,η οποία στήριξε έμπρακτα την ξεχωριστή αυτή δράση, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Ο Σπύρος Νάκος, CommunityRelations&SustainabilityManager της SunlightGroupδήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτεραπουσυνεισφέρουμε σε αυτή τη μοναδικήπρωτοβουλία.Η Sunlightστηρίζει την τοπική κοινωνία και αναγνωρίζειτον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης. Στεκόμαστε δίπλα στην τοπική σχολική κοινότητα και ευχόμαστε καλή επιτυχίαστις μαθήτριες και τους μαθητέςπου θα λάβουνμέρος στον διαγωνισμό.»

Η SunlightGroup,παραμένει πιστή στη δέσμευση της να προσφέρει στις τοπικές κοινότητες που δραστηριοποιείταικαι εστιάζει σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισηςκαθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.