Main Menu

Πανδαισία μουσικής στην τελετή λήξης του 9ου φεστιβάλ Μουσικών σχολείων Ξάνθη Πόλις Ονείρων

Με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης για να απολαύσει τις μελωδίες των Μουσικών σχολείων υπό τις οδηγίες του ταλαντούχου Διευθυντή Νίκου Κυπουργού, ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Ξάνθης Πόλις Ονείρων Μουσικών σχολείων το Σάββατο το απόγευμα.

Η Ξάνθη για έξι ημέρες 22-27 Απριλίου, σαν γνήσια γενέτειρα του αθάνατου Μάνου Χατζιδάκη, πρόσφερε για ακόμη μια φορά πληθώρα μουσικών συγκινήσεων στους δημότες και τους επισκέπτες της.

Μουσικά σχολεία απο ολόκληρη την Ελλάδα και την Ρουμανία  δημιούργησαν μια πανδαισία μουσικής και “πλημμύρισαν” την πόλη απο νότες, σε έναν θεσμό που έχει καταξιωθεί ως μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός παρέδωσε ενθύμια σε όλους τους εκπροσώπους των Μουσικών σχολείων για να δώσει αμέσως μετά την σκυτάλη στο Νίκο Κηπουργό και τους μαθητές των μουσικών σχολείων για να ερμηνεύσουν μελωδίες σε μια πολύ όμορφη αποχαιρετιστήρια συναυλία.

Προβληματισμός για την μικρή συμμετοχή του κόσμου στις συναυλίες.

Μπορεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ το Σάββατο το απόγευμα, να συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει την αποχαιρετιστήρια συναυλία όμως κάτι παρόμοιο δεν έγινε σε καμία περίπτωση στις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αντίθετα η συμμετοχή του κόσμου στις μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες ήταν απογοητευτική και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους διοργανωτές και να εξετάσουν τους λόγους που δεν προσελκύει κόσμο αλλά και τι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί.