Main Menu

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
27°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Θράκη: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση “νόμιμου” σκευάσματος

Δύο νεαροί ηλικίας 17 ετών βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου μετά από τη χρήση ενός επικίνδυνου τσιγάρου που πωλείται νόμιμα σύμφωνα με τον γονέα του ενός. Η περίπτωση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινότητα της Ορεστιάδας καθώς οι μαθητές είναι από εκεί.
Οι ανήλικοι φέρονται να είχαν καταναλώσει το επικίνδυνο προϊόν εχθές το βράδυ. Το σκεύασμα, που διατίθεται ελεύθερα σε καταστήματα της περιοχής, φαίνεται να προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία κρίνοντας από το αποτέλεσμα.
Χαρακτηριστικό είναι πως η κατάσταση των ανηλίκων στη διάρκεια της νύχτας ήταν ιδιαίτερα σοβαρή η οποία όμως ξεπεράστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες. Παραισθησεις, ταχυκαρδία, ζάλη, εμετούς ήταν μερικά από τα συμπτώματα των νεαρών ενώ ο ένας ανήλικος λιποθύμησε και ήταν σε κωματώδη κατάσταση, αναφέρει η μητέρα του ενός παιδιού.
Η περίπτωση αυτή θέτει το ζήτημα της ρύθμισης και ελέγχου των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά και αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των καταναλωτών, ιδίως όσον αφορά τα εφηβικά κοινά.
Προς το παρόν το σκεύασμα (ένα πλαστικό σαν χωνακι πορτοκαλί χρώμα ήταν η συσκευασία)είναι στην κατοχή των ιατρών ενώ οι γονείς θα απευθυνθούν στις αρχές μόλις η υγεία των παιδιών καλυτερεύσει
e-evros