Main Menu

Θράκη: Με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα

Ευχάριστα φαίνεται ότι είναι τα νέα για την Κυριακή του Πάσχα καθώς σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης θα έχουμε ηλιοφάνεια και πολύ καλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες του Πάσχα :
📍 Μ. Πέμπτη: Μέχρι το τέλος της ημέρας οι νεφώσεις που έχουν καλύψει τα βορειότερα τμήματα του νομού Ξάνθης θα δώσουν τοπικές μπόρες-ψιχαλες σε ορεινές περιοχές, αλλά και σε πεδινά τμήματα που γειτνιάζουν με την οροσειρά της Ροδόπης. Ανάλογα φαινόμενα ίσως παρατηρηθούν και στα δυτικότερα τμήματα του νομού Ροδόπης αργά το απόγευμα.

📍Μ. Παρασκευή: Η ημέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους πυκνές νεφώσεις χωρίς φαινόμενα όμως μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια και μέχρι νωρίς το απόγευμα θα δημιουργηθούν συνθήκες αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες  στην ορεινή ζώνη της Θράκης και τον βόρειο Έβρο. Η κίνηση των φαινομένων θα είναι από νότο προς βορρά, δηλαδή από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία, κάτι που δεν ευνοεί τις πεδινές περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης, Χρυσούπολης και νότιου Έβρου,οι οποίες έχουν λίγες πιθανότητες να επηρεαστούν πρόσκαιρα. Τέλος,τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται η εμφάνιση τοπικών φαινομένων (ψιχαλες) ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

📍Μ Σάββατο: Νεφελώδης καιρός  καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της ΑΜΘ και στα νησιά μας Θάσο – Σαμοθράκη. Τα όποια φαινόμενα θα είναι μικρής έντασης και διάρκειας.

📍 Κυριακή του Πάσχα : Πολύ καλά τα νέα ανήμερα του Πάσχα με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα ευνοήσουν την τήρηση των παραδοσιακών μας εθίμων.