Main Menu

Στράτος Κοντός: “Χωρίς πιστοποίηση οι παιδικές χαρές της Ξάνθης απο το 2018”

Με αρκετό ενδιαφέρον και πολύ σημαντικά θέματα συνεδρίασε την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, με πέντε θέματα στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας και ένα θέμα στην τακτική που ακολούθησε.

Ένα Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο το “θερμόμετρο” ανέβηκε, με μπηχτές, κόντρες και πολλές σημαντικές αποκαλύψεις όσον αναφορά τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ένα απο τα πιο σημαντικά ζητήματα ήταν αυτό για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης, ένα θέμα που έφερε με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική παράταξη “Δύναμη για το Αύριο” και ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης χωρίς ωστόσο να παραβρεθεί ο ίδιος.

Ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός μετά απο εισήγηση του Μανώλη Φανουράκη για τις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών, αναφέρθηκε σε ένα επίσημο έγγραφο που παρέλαβαν απο την προηγούμενη Δημοτική αρχή στις 5/12/23 το οποίο έλεγε ότι “παραλαμβάνουν 5 παλιές παιδικές χαρές για τις οποίες είναι σε εξέλιξη η άμεση ανανέωση της πιστοποίησης τους λόγω λήξης τους και άλλες 12 οι οποίες έχουν ακόμη ενεργή σύμβαση και βρίσκονται στην ίδια διαδικασία”

Στη συνέχεια ο κ.Στράτος Κοντός τόνισε ότι μετά απο έλεγχο για το παραπάνω έγγραφο εντόπισαν ότι δεν υπήρχε καμία διαδικασία πιστοποίησης αλλά και ότι η τελευταία φορά που κατατέθηκε φάκελος ήταν το 2018.

Τέλος ο ίδιος επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες, βγαίνει ο διαγωνισμός για πιστοποιημένο συντηρητή για όλες τις παιδικές χαρές έτσι ώστε να κατατεθούν οι φάκελοι  για πρώτη φορά από το 2018 και να αποκτήσουν οι παιδικές χαρές το σήμα όπως προβλέπει ο νόμος.