Main Menu

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
27°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Πώς να ανανεώσετε την κουζίνα σας;

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετό χρόνο ώστε να απολαμβάνουμε το γεύμα με την οικογένεια μας, δημιουργώντας όμορφες συζητήσεις γύρω από το τραπέζι. Τα γεύματα αυτάσυνηθίζουμε να τα καταναλώνουμε στο σπίτιαλλά ανάλογα με το πρόγραμμά μας και το ωράριο εργασίας μας, μερικά από αυτά ίσως να τα καταναλώνουμε στον χώρο που εργαζόμαστε και όχι στο σπίτι. Για να δημιουργηθούν όμως αυτά τα γεύματα, απαιτεί μια προεργασία και παρασκευή, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αφιερώσετε χρόνο μέσα στην κουζίνα. Άρα η κουζίνα είναι το δωμάτιο που καταναλώνετε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και πρέπει να είναι καλά οργανωμένη ώστε να γίνονται οι διαδικασίες πιο ευχάριστα και εύκολα.

Το βράσιμο, το τηγάνισμα και γενικότερα όλοι οι τρόποι προετοιμασίας ενός φαγητού, δημιουργούν φθορές στον χώρο από τα έλαια και τους υδρατμούς. Ειδικότερα αν έχετε έναν απορροφητήρα που δεν λειτουργεί καλά, οι υδρατμοί από το μαγείρεμα μαζεύονται στα έπιπλα κουζίνας και έτσι με τον καιρό αρχίζουν να χαλάνε. Άρα λοιπόν η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που χρειάζεται πραγματικά ανακαίνιση μετά από μερικά χρόνια επειδή οι φθορές είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε.

Προτεραιότητα έχουν τα έπιπλα κουζίνας και ανάλογα τα χρήματα που διαθέτετε και το όριο που έχετε βάλει, θα κάνετε τις αντίστοιχες αλλαγές. Αν έχετε καλή διάθεση και χρόνο, μπορείτε να βγάλετε τα ντουλάπια κουζίνας και να τρίψετε το ξύλο με ένα ειδικό εργαλείο ώστε να φύγει το σαπισμένο κομμάτι. Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, πρέπει να πάρετε ειδική μπογιά για να τα βάψετε και στο τέλος να τα περάσετε με το προστατευτικό βερνίκι ώστε να μην φύγει το χρώμα του. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους παλιούς μεντεσέδες με καινούριους, μόνο αν έχετε παρατηρήσει ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, όπως π.χ. να κολλάνε όταν πάτε να ανοίξετε το ντουλάπι. Διαφορετικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό και να πάρετε έτοιμα ντουλάπια κουζίνας καινούρια.

Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξετε μερικές ηλεκτρικές συσκευές που υπολειτουργούν με καινούργιες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον που δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Έπειτα, για να βλέπετε καλύτερα και να απολαμβάνετε την διαδικασία δημιουργίας φαγητού, προσθέστε ledφώτα κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι μια extraπινελιά που θα δώσει μια άλλη αύρα στον χώρο και θα σας βοηθήσει να βλέπετε ακόμη καλύτερα.

Τέλος, αν αυτό είναι απαραίτητο, μπορείτε να αλλάξετε την τραπεζαρία της κουζίνας ώστε να δείξει τελείως διαφορετικά ο χώρος!