Main Menu

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
28°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Μυοκτονία και απεντόμωση στο σπίτι : Απαλλαγείτε από τα ακάρεα και άλλα επιβλαβή έντομα και τρωκτικά

Στο σπίτιυπάρχει πιθανότητα να μαζευτούνανεπιθύμητα έντομα και τρωκτικά,ειδικά στις αυλές, στο υπόγειο ή την οροφή. Μέσα όμως παραμονεύουν και μικροσκοπικά έντομα, τα λεγόμενα ακάρεα, που δεν φαίνονται μεγυμνό μάτι και είναιυπεύθυνα για πολλές αλλεργίες που επηρεάζουν όλα τα μέλητης οικογένειας. Η συστηματικήμυοκτονία για ποντίκια και ηαπολύμανση για κοριούς και ακάρεα σε τακτάχρονικάδιαστήματα,είναισημαντική για να διατηρήσετε τους χώρους του σπιτιούκαθαρούς και απαλλαγμένουςαπόανεπιθύμητους,μικρούς«επισκέπτες».  Επίσης, τα χαλιά και τα έπιπλα αποτελούν καταφύγιο για τα επιβλαβήαυτά έντομα. Η χρήση μυοκτόνων φαρμάκων και παγίδων, όπως και η σωστή απολύμανση, προσφέρουν πολλά οφέλη, διασφαλίζοντας ένα πιο υγιεινό και άνετο περιβάλλον διαβίωσης.

Η εξάλειψη των ποντικών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων λοιμώξεων. Επίσης, τα περιττώματα ποντικιού και το τρίχωμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και άσθμα. Η χρήση μυοκτόνων μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των κινδύνων. Αν υπάρχουν ζώα στο σπίτι, φροντίστε να καθαρίζετε επιμελώς τους χώρους τους. Το τρίχωμα των ζώων αποτελεί πόλο έλξης μικροβίων και βλαβερών εντόμων.

Τα ποντίκια δεν μεταφέρουν μόνο επικίνδυνες ασθένειες όπως, ο χανταϊός,η σαλμονέλα και η λεπτοσπείρωση αλλά μπορούν να προκαλέσουν και πολλές βλάβες στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού άλλα και στα μονωτικά υλικά των τοίχων. Εάν εγκλωβιστούν σε μικρό χώρο, μπορεί να καταστρέψουν ακόμα και τη μόνωση του σπιτιού και άλλα δομικά υλικά, προκαλώντας σημαντική ζημιά. Τα ποντίκια με τα περιττώματα που αφήνουν πίσω τους, μπορεί να μολύνουν ακόμα και τον χώρο τροφοδοσίας τροφίμων. Αυτό το πρόβλημα το συναντάμε κυρίως σε αποθήκες σούπερ μάρκετ και χώρους εστίασης καθώςμπορεί να μολύνουν τις προμήθειες τροφίμων με τα περιττώματα και τα ούρα τους.

Τα ποντίκια μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές σε ένα σπίτι, λόγω των απορριμμάτων και της φωλιάς τους. Τα μυοκτόνα βοηθούν στην εξάλειψη αυτών των οσμών. Η αφαίρεση των ποντικών και των φωλιών τους βελτιώνει τη συνολική υγεία και υγιεινή στο σπίτι.

Από την άλλη όμως, έχουμε και του αόρατους εχθρούς που είναι τα ακάρεα και οι κοριοί, που προσβάλουν το δέρμα και τρέφονται με αίμα, προκαλώντας φαγούρα, και μπορεί να οδηγήσουν σε δευτερογενείς λοιμώξεις. Η σωστή καθαριότητα και οι μέθοδοι απολύμανσης για κοριούς και ακάρεα στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους,μπορεί να αποτρέψουν την εξάπλωση των κοριών σε άλλους χώρους του σπιτιού, μειώνοντας τον κίνδυνο εκτεταμένης μόλυνσης. Οι κοριοί μπορούν να μολύνουν έπιπλα, κλινοσκεπάσματα και ρούχα. Η απολύμανση βοηθά στην προστασία αυτών των αντικειμένων από ζημιές.

Η εξάλειψη των κοριών και των ακάρεων αυξάνει την ποιότητα του ύπνου, καθώς οι κάτοικοι δεν ενοχλούνται πλέον από τα τσιμπήματα και τον φόβο της μόλυνσης. Ένα σπίτι χωρίς κοριούς είναι πιο άνετο και φιλόξενο, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής των ιδιοκτητών.

Η μυοκτονία για ποντίκια, η απολύμανση για κοριούςκαι ακάρεα αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως απόφραξη αποχέτευσης https://www.adamidisbros.gr/apofraksi-apoxeteusis , μπορεί να γίνει από επαγγελματίες, που ασχολούνται συστηματικά με την εξόντωση παθογόνων εντόμων και τρωκτικών. Ωστόσο, η συστηματική καθαριότητα με οικολογικά ή συμβατικά χημικά καθαριστικά, μπορεί να απομακρύνει τα διάφορα ανεπιθύμητα έντομα και τρωκτικά.