Main Menu

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
25°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και μη Αποδοχή της Παραίτησης της Ιατρού Πνευμονολόγου Διευθύντριας ΕΣΥ από το Γ.Ν. Ξάνθης»

Παρά τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες και κρούοντας εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Ξάνθης σε έμψυχο ιατρικό προσωπικό.

Με λύπη μας, σας ενημερώνουμε για την ήδη παραίτηση της Ιατρού Πνευμονολόγου του Γ.Ν. Ξάνθης.
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, παρά τις συνεχείς της παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εδώ και χρόνια, δεν εισακούστηκε ποτέ.
Με δελτία τύπου η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου και ο τότε Διοικητής Αχ. Γερόπουλος εξήγγειλε και ευχαριστούσε τις τοπικές αρχές, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου που όμως δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ενδεικτικά σας θυμίζουμε ότι είχε εξαγγείλει τον Διαγωνισμό για Προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ο οποίος προφανώς ακόμη κατασκευάζεται.

Αντιθέτως, η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται και εμμέσως οδήγησε την συνάδερφο Διευθύντρια Πνευμονολόγο Ιατρό σε παραίτηση. Για 3η φορά η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ επανέρχεται με απόφασή της για 3μηνη μετακίνηση της εν λόγω Ιατρού στο Νοσοκομείο Δράμας.

Η αγανάκτηση της Ιατρού, που είχε πληροφορηθεί άτυπα εδώ και καιρό, για το «τι μέλλει γενέσθαι» το επόμενο διάστημα από τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και το ότι θα προβεί για 3η φορά (οι δυο άλλες ανακλήθηκαν) στην μετακίνησή της στην Δράμα, την ώθησε (έμμεσα) σε παραίτηση.

Η μετακίνηση των συμπολιτών μας ασθενών της Ξάνθης, λόγω της έλλειψης ιατρών στο Γ.Ν.Ξ., είναι πλέον καθημερινή με αποτέλεσμα όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, από το υστέρημά τους, τα έξοδα της μετακίνησής τους.

Ζ η τ ο ύ μ ε  ά μ ε σ α
α) Την παρέμβαση των Βουλευτών της Ξάνθης προς το Υπουργείο Υγείας για την οριστική και αμετάκλητη μη αποδοχή της παραίτησης της ιατρού. Να διασφαλιστεί από την Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μετακινήσεις εκτός της πόλης της.
β) Την παρέμβαση των Βουλευτών της Ξάνθης και την συνεργασία τους με τις τοπικές αρχές για εύρεση λύσης στο επιτακτικό πρόβλημα, της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό προσωπικό.

Ζητούμε από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης να αποστείλουν Κοινό Ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τους Βουλευτές και όλους τους αρμόδιους φορείς, για την στελέχωση με ιατρούς του Νοσοκομείου Ξάνθης και την Παροχή Κινήτρων σε ιατρούς που θα υπηρετούν στην Παραμεθόρια περιοχή μας, όπως κατά καιρούς ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Ξάνθης έχουν καταθέσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ             ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
( 6945575454)                                          ( 6973347727