Main Menu

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
25°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

Πού αυξάνονται και που μειώνονται τα διόδια – Πόσο κοστίζουν οι διαδρομές

Από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ, όπως προβλέπουν οι όροι της σύμβασης στη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών.

Οι όροι της σύμβασης προβλέπουν τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα. Ο νέος παραχωρησιούχος-σύμφωνα με τη σύμβαση- έχει δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το αντίτιμο διέλευσης, αλλά μετά την πάροδο της πενταετίας και υποβάλλοντας αίτημα αύξησης το οποίο να τεκμηριώνεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες του αυτοκινητοδρόμου.

Οι αποφάσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης (28/8) με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι οι πολίτες αναμένουν χειροπιαστά αποτελέσματα, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Αττικής

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δοθεί εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί.

«Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά για αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.