Main Menu

Ξάνθη: Ανοιχτή εκδήλωση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ σχετικά με τη Mεταμόσχευση Mυελού των Oστών

Και η σκέψη έγινε Δράση και η Δράση έφερε την ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΖΩΗ…

Έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη προσπάθεια που έλαβε χώρα πριν μερικούς μήνες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με μία συγκινητική προσέλευση του κόσμου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περίπου 60 φιάλες αίμα και 65 νέες εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (Αιμοποιητικών Κυττάρων), όταν ο μέσος όρος στα σχολεία κυμαίνεται περίπου στις 20-25 φιάλες αίμα.

Αφορμή στάθηκε το γράμμα του μικρού Χάρη που καλούσε τους συνομηλίκους του να τον βοηθήσουν να βρει συμβατό δότη μυελού των οστών. Τα παιδιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και έβαλαν στόχο αυτό το γράμμα να ταξιδέψει από χέρι σε χέρι σ’ ολόκληρη την πόλη, όπως και τελικά έγινε.

Η προσπάθεια αυτή μέσω της Δασκάλας που το διοργάνωσε, επιχειρώντας να μυήσει τους μαθητές στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη, απέσπασε για τη συγκεκριμένη δράση 1 Gold και 1 Platinum βραβείο στα EDUCATION LEADERS AWARDS 2024. Την αξία όμως δεν την κάνουν τα βραβεία ΑΛΛΑ το γεγονός ότι μέσω της σχολικής πλατφόρμας που κοινοποιήθηκε η δράση και της παρουσίας στη βράβευση, πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί ζήτησαν και ζητούν πληροφορίες και υλικό, προκειμένου να κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο.

Έτσι με αφορμή την ασθένεια ενός παιδιού αποδείχθηκε περίτρανα πως ο κόσμος είναι έτοιμος να συνεισφέρει τα μέγιστα όταν αυτό χρειαστεί. Παίρνοντας θάρρος λοιπόν από αυτή την ανταπόκριση και σε συνέχεια όλης αυτής της προσπάθειας θέσαμε πολύ υψηλότερους στόχους γιατί απλά κάποιοι ασθενείς δεν μπορούν να περιμένουν. Ο χρόνος γι’ αυτούς μετράει αντίστροφα.
Πάμε λοιπόν για μεγαλύτερα πράγματα…

Στις 19 & 20 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ σχετικά με τη Mεταμόσχευση Mυελού των Oστών
(Αιμοποιητικών Κυττάρων). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και τη συμβολή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ σε συνεργασία με το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”. Στην εκδήλωση πολύτιμη θα είναι και η συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ο μεγάλος μας στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.
Θα είναι μία Γιορτή Συνεισφοράς με πολλές εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε, έτσι ώστε να έρθετε όλοι με τις οικογένειές σας, τα παιδιά και τους φίλους σας. Θα χαρούμε πραγματικά
να σας δούμε και η χαρά μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν μέσα από αυτή τη διαδικασία βρεθεί κάποιος/α που να είναι συμβατός/η δίνοντας πίσω τη ζωή σε ένα παιδί ή ενήλικα.

Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι εκεί με το μήνυμα:
Μην περιμένεις την επόμενη φορά…
Μην περιμένεις να χτυπήσει τη δική σου πόρτα…
Ίσως τότε να είναι πολύ αργά!!!

 

 

Με εκτίμηση
Η Ομάδα Εθελοντών
Καλπάκης Ιωάννης
Παπαδοπούλου Σοφία
Χατζηελευθεριάδης Χαράλαμπος
Παπαδοπούλου Σοφία