Main Menu

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024
Ξάνθη, GR
23°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Οι τρείς Ξανθιώτες που διαπρέπουν στο team της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου

Η Εθνικής Ελλάδος διανύει μια απο τις καλύτερες περιόδους υπό της οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που όπως δείχνουν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα έχει δώσει έναν άλλο “αέρα” στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο team της Εθνικής Ελλάδος βρίσκονται και τρείς Ξανθιώτες, ο αθλητικός Διευθυντής-επικεφαλής της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης, ο φυσικοθεραπευτής Χατζηγιάννης Βαλάντης και ο γιατρός Γιώργος Γκοδόλιας, ο καθένας με την δική του αξιόλογη πορεία, είναι μέλη της Εθνικής ομάδας και εκπροσωπούν επάξια την περιοχή της Ξάνθης .

Για τον Βασίλη Τοροσίδη δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, απο τις ακαδημίες του ΑΠΟΞ και του Άρη Πετεινού όπου ξεκίνησε, στον ΑΟΞ, τον Ολυμπιακό, την Ρόμα, Μπολόνια, για πολλά χρόνια αρχηγός Εθνικής Ελλάδας και τώρα αθλητικός Διευθυντής της Εθνικής ομάδας. Δεν έχασε ποτέ επαφές με την πόλη της Ξάνθης και το χωριό του, ενώ συνεχίζει με επιτυχία την ακαδημία που ίδρυσε ο πατέρας του στην οποία έδωσε και το όνομα του πατέρα του Ακαδημία Ποδοσφαίρου Άρης Πετεινού “Ευστάθιος Τοροσίδης”.

Ο Βαλάντης Χατζηγιάννης απο μικρός είχε άριστη σχέση με το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στις ακαδημίες του ΑΠΟΞ όπως επίσης και στις μεικτές ομάδες της Ξάνθης. Μετά τις σπουδές του στην Φυσικοθεραπεία ήταν για αρκετά χρόνια επί Πανόπουλου στο ιατρικό team της SKODA ΞΑΝΘΗ. Στη συνέχεια “κατηφόρισε” στην Αθήνα, έγινε βασικό στέλεχος του ιατρικού team της ΑΕΚ,  άνοιξε το δικό του φυσικοθεραπευτήριο ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν και με πολλούς επαγγελματιές ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας απο τους βασικούς φυσικοθεραπευτές της Εθνικής Ελλάδος ενώ το καλοκαίρι έγινε και πάλι κάτοικος Ξάνθης και λειτουργεί το ιατρείο του στην οδό Αγίου Ελευθερίου.

Ένας απο τους κορυφαίους γιατρούς ορθοπεδικούς ο Γιώργος Γκοδόλιας με καταγωγή απο το Κουτσό Ξάνθης έχει συνδέσει το όνομα του με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρόεδρος των ορθοπεδικών γιατρών της Βορείου Γερμανίας και διευθυντής της κορυφαίας ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου του Χένρε Βάινε. Ομότιμος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ στο αντικείμενο της «Αθλητιατρικής με έμφαση στους τραυματισμούς και τις παθήσεις του κινητικού συστήματος». Διακεκριμένος ορθοπαιδικός σε παγκόσμιο επίπεδο με εξαίρετο ερευνητικό και επιστημονικό δημοσιευμένο έργο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Βαλάντης Χατζηγιάννης αγωνιζόταν συμπαίκτες σε μικρή ηλικία στην ακαδημία του ΑΠΟΞ ενώ τώρα είναι και οι δύο στελέχη της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου.

 

ΥΓ. Η φωτογραφία που εξασφάλισε η xanthidaily.gr είναι αμέσως μετά την μεγάλη νίκη της Εθνικής με την Ιρλανδία στο στάδιο Γ.Καραισκάκης