Main Menu

Θράκη: Το τρένο “σφύριξε” ξανά στον Έβρο

Από εχθές 21 Οκτωβρίου άρχισαν πάλι τα δρομολόγια του τρένου μέσα στον Έβρο, όπως είχε ανακοινωθεί προ ημερών κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ορεστιάδα. Η πρώτη μέρα άρχισε με μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες ελπίσουμε οτι θα μηδενιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού αυτό ισχύει πλεόν σε όλες τα δρομολόγια τρένων σε προηγμένες (και όχι μόνο) χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ενώ το τρένο από την Ορεστιάδα έπρεπε να φτάσει σήμερα το πρωί στις 9 και 11 λεπτά (αυτή η ακρίβεια λεπτού μας ξεπερνάει), τελικά υπήρξε καθυστέρηση 40 λεπτών, αφού έφτασε στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν τις 10.

Το ίδιο έγινε και με το πρώτο πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη, το οποίο έπρεπε να φτάσει στην Ορεστιάδα στις 06:53, αλλά τελικά είχε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας.

Τα δρομολόγια που έχουν ανακοινώσει ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, θα είναι καθημερινά τα παρακάτω:

Στις 05:15 το πρωί από Αλεξανδρούπολη για Ορεστιάδα (ώρα άφιξης 06:53).

Στις 07:10 το πρωί από Ορεστιάδα για Αλεξανδρούπολη (ώρα άφιξης 09:11).

Στις 15:20 το μεσημέρι από Αλεξανδρούπολη για Ορεστιάδα (ώρα άφιξης 17:13). Από εκεί θα υπάρχει λεωφορείο για να συνεχίσουν επιβάτες μέχρι το Ορμένιο.

Στις 18:49 το απόγευμα από την Ορεστιάδα (θα έχει έρθει και λεωφορείο με επιβάτες από Ορμένιο) για Αλεξανδρούπολη (ώρα άφιξης 20:35).

Σε κάθε περίπτωση, η αρχή έγινε. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί η αναβάθμιση της γραμμής και να γίνουν πιο ορθολογικά το δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετούν πραγματικά τους επιβάτες που θέλουν να κινηθούν με το τρένο. Και με ευχή, σύντομα και για Θεσσαλονίκη (ή έστω Κομοτηνή, Ξάνθη και βλέπουμε).

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, οι υφυπουργοί κ. Κοντογεώργης και κ. Ταχιάος, βρέθηκαν στον σταθμό της Αλεξανδρούπολης για το απογευματινό δρομολόγιο προς Ορεστιάδα:

e-evros