«Εκ μέρους των κατοίκων του οικισμού Δροσερό Ξάνθης, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στον οικισμό μας. Παρά τις πρόσφατες προσπάθειες ενίσχυσης της αστυνόμευσης, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή και την κοινωνική μας συνοχή.
Η διαρκής ένταση που επικρατεί στον οικισμό, σε συνδυασμό με την αυξημένη αστυνομική παρουσία, έχει διαταράξει την ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες, η εκπαίδευση των παιδιών και η γενικότερη κοινωνική ζωή έχουν επηρεαστεί αρνητικά, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή μας.
Ως εκ τούτου, οι επικεφαλής του οικισμού, σε συνεργασία με τους κατοίκους, προτείνουμε τη διοργάνωση μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών, της αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και εκπροσώπων της κοινότητάς μας. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και η από κοινού αναζήτηση βιώσιμων λύσεων που θα επιτρέψουν στους κατοίκους να ζουν και να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ειρηνικό και λειτουργικό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ένα φιλικό και ειρηνικό κλίμα την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2025, στις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία του Δροσερού. Θεωρούμε ότι η ανοιχτή επικοινωνία και η συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά και να βρούμε λύσεις που θα ωφελήσουν τόσο τους κατοίκους όσο και τις αρμόδιες αρχές.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω του διαλόγου μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας. Η παρουσία και η συμβολή σας σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της»
Κοινοποιητέα πρoς:
- Περιφερειάρχη ΠΑΜΘ,
- Βουλευτές,
- Δήμαρχοι της ΠΕ Ξάνθης,
- Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ,
- Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ,
- Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης,
- Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Περιφερειακοί Σύμβουλοι
- Δημοτικοί Σύμβουλοι
- πρώην Βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι και Νομάρχες και πρώην Νομαρχιακοί και
- Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, Διευθυντή Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης.