Kαι ποιον δεν κάνει χαρούμενο μία ή και δύο μπάλες παγωτό σ’ ένα χωνάκι; Μια τυπική ανοιξιάτικη εικόνα που καλωσορίζει με τον πιο ωραίο τρόπο το καλοκαιράκι. Ας γυρίσουμε όμως λίγο τον χρόνο πίσω. Το 1973, σε μια στοά της Χρυσούπολης, ένα μικρό εργαστήριο ξεκίνησε ένα γλυκό ταξίδι με ένα μεγάλο όνειρο: να φτιάξει παγωτό όπως θα το έφτιαχνε ένας γονιός για το παιδί του – αγνό, αυθεντικό, σπιτικό. Έτσι γεννήθηκαν τα παγωτά Μπακιρτζή.
Περισσότερο από πενήντα χρόνια αργότερα, το όνομα Μπακιρτζή είναι πλέον συνώνυμο της αυθεντικής γεύσης και της παράδοσης. Η δεύτερη γενιά συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση με την ίδια αγάπη, παρασκευάζοντας καθημερινά στο εργαστήριο της Χρυσούπολης παγωτά από φρέσκο πρόβειο γάλα και φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά ή τεχνητές χρωστικές. Σήμερα, η γκάμα περιλαμβάνει 35 γεύσεις, από τις κλασικές, όπως σοκολάτα, βανίλια, μέχρι πιο ιδιαίτερες και «ψαγμένες» προτάσεις όπως παστέλι, τσιζκέικ, γιαούρτι με ρόδι και μπισκότο-κανέλα. Όλες λαχταριστές, που λιώνουν στο στόμα. Εμείς ξεχωρίζουμε την εμβληματική κρέμα με αμύγδαλο, αλλά και την περίφημη φράουλα.
Στον Μπακιρτζή, κάθε μπάλα παγωτού είναι μια γευστική ανάμνηση που σε ταξιδεύει: στο καλοκαίρι, στα παιδικά σου χρόνια, στην απλότητα της αληθινής απόλαυσης. Και σε ρωτάμε: Αν δεν λερώθηκες, το έφαγες σωστά;