Αυλαία ρίχνουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη να ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των Γιορτών για σήμερα Σάββατο:
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως
Συναυλία Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από την επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη η οποία αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι πέντε χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live album «Εκτός Τόπου και Χρόνου», οι σπουδαίοι μουσικοί συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι τις εμφανίσεις τους σε ιδιαίτερους χώρους και φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
«Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!»
Σταύρος Λάντσιας: πλήκτρα
Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο
Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα
Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας- Βασίλης Δρούγκας
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Βενετάκη
Παραγωγή: Roll Out Vision Services – Αθύρ
15:30 Παλιό Δημαρχείο Ξάνθης, Μαυρομιχάλη 6, Παλιά Πόλη.
8ο Σκακιστικό Τουρνουά
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Ξάνθης «Δημόκριτος», διοργανώνει τουρνουά Rapid.
18:30 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή.
Μουσικοθεατρικά Παιχνίδια. «Παιχνιδοτράγουδα – Χοροτράγουδα»
Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τραγούδια που συνοδεύουν παιδικά παιχνίδια, συνδυάζοντας μουσική, λόγο και κίνηση.
19:00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ.
Θεατρική αφήγηση «Τσίρκο Τρελάνο» Ν.Λειβαδιώτης & Ρ. Καμπουράκη, (Εκδόσεις Λιλου Καγιέ)
Το βιβλιοπωλείο Πυργελή σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Τσίρκο Τρελάνο! Ναι, σωστά διαβάσατε! Για μία μόνο παράσταση! Γι’ αυτό μην ξεχαστείτε! Στο τέλος τα ακροδάχτυλα σας θα μπορούν να κάνουν ακροβατικά, με αυτό το λιλιπούτειο βιβλίο, το οποίο ξεφυλλίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, διαβάζεται ίσια, ανάποδα, λοξά, παίζεται, χρωματίζεται, εμπνέεται, τρελαίνεται και σας τρελαίνει.
Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή.
Είσοδος ελεύθερη
21:00 Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ
Παραδοσιακή βραδιά – Χορευτικό Εργαστήρι
Το χορευτικό εργαστήρι κλείνει τις γιορτές της παλιάς πόλης στο στέκι του με μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα.
Οργάνωση: ΦΕΞ | Χορευτικό Εργαστήρι ΦΕΞ
21:00 Στέκι πολιτιστικού συλλόγου Κρητών Χορευτών Ξάνθης «Αποσπερίτες», Ύδρας 4 δίπλα από την Πυροσβεστική.
Κρητική βραδιά με τη μουσική συνοδεία του σχήματος των Παναγιώτη Χατζόγλου και Μύρωνα Φραγκιαδάκη. Καλούμε το κοινό να συμμετάσχει και να γιορτάσει μαζί μας! Καλώς να σμίξουμε!
21:00 Στέκι συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης Τραντέλλενες, πάρκο Λιμνίου.
Παραδοσιακή Βραδιά
Μουσικοί: Μιχάλης Θεοχαρίδης, τραγούδι. Γιώργος Καπαγερίδης, λύρα. Μιχάλης Μαυρόπουλος λύρα/τραγούδι). Χρήστος Καστανίδης, αγγείο.
21:00 Στέκι συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», οδός Βασ. Σοφίας.
Πλούσιο παραδοσιακό σαρακατσάνικο γλέντι. Τραγούδι Έφη Θώδη, Γιάννης Μίγγος. Κλαρίνο Στέλιος Καλομπάτσιος και Γιώργος Μίγγος
21:00 Στέκι συλλόγου Άτλας Σελίνου Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.
Ζωντανή μουσική με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα Bandirdi.
21:00 Στέκι συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, parking Λευκού Πύργου και Χασιρτζόγλου.
Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Στάθη Πορφυρίδη στην λύρα και το τραγούδι. Συμμετέχουν και τα παιδιά του συλλόγου.
21:00 Στέκι συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.
Παρασκευή και πώληση εδεσμάτων με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με τον σχήμα του Γιώργου Συμεωνίδη.
21:00 Στέκι πολιτιστικού συλλόγου Βίστωνες, πλατεία Ματσίνη.
Η Αγάπη στον Μεσοπόλεμο: Ρεμπέτικη βραδιά με το Σχήμα Πλατάνου.