Από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής μας, κατά την περίοδο2019-2023, ήταν η κατοχύρωση των υδάτων από τις πηγές του Παραδείσου, που υδροδοτούν μια ευρύτατη περιοχή της Ξάνθης, σε ποσοστό περίπου 60%επί του συνόλου της πόλης.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που δικαιώνει σαφώς τις προσπάθειες ετών, οι οποίες ξεκίνησαν από το 2019, μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην από 20-10-2025 ανακοίνωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής: «Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, σε συνέχεια της από 10Αυγούστου 2023,αίτηση της επιχείρησης, χορήγησε στη ΔΕΥΑ Ξάνθης η άδεια χρήσης των νερών των πηγών Στρατώνων Παραδείσου Καβάλας».
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι η βασική προϋπόθεση για την ως άνω αναφερόμενη αίτηση που κατέθεσε η ΔΕΥΑΞ επί δικής μας θητείας, τον Αύγουστο του 2023, ήταν η κατάθεση εμπεριστατωμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), η οποία έπαιξε και τον καθοριστικό ρόλο για το αίσιο αποτέλεσμα.
Μαζί με την ΜΠΕ απαιτήθηκε να καταθέσουμε και δεκάδες ακόμη έγγραφα και δικαιολογητικά, που με πολύ αγώνα και επιμονή συντάξαμε και συγκεντρώσαμε εγκαίρως.
Εκείνο όμως που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, είναι οι συνεχείς πιέσεις που ασκήσαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με αλλεπάλληλες προσωπικές επισκέψεις τόσο του Δημάρχου κ. Μανώλη Τσέπελη, όσο και του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, κ.Ιπποκράτη Καμαρίδη.
Η τελική απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΞ είχε ήδη προκριθεί με όλες εκείνες τις ενέργειες από πλευράς μας και παρά όλες τις καθυστερήσεις που μεσολάβησαν για την οριστική ανακοίνωση με έναν διαρκή αγώνα δρόμου, με συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα όργανα της πολιτείας, το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει.
Καθόσον όμως η επιτυχία έχει πάντα πολλούς «μνηστήρες», κάτι ανάλογο συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, που στις σχετικές ανακοινώσεις της δεν ανέφερε πουθενά τη δική μας καθοριστική συμβολή για το αίσιο αποτέλεσμα.
Αυτό όμως δεν μας αγγίζει. Άλλωστε, η δική μας πρόθεση και «Ευαγγέλιο»είναι η παραγωγή έργου προς όφελος της Ξάνθης και των συμπολιτών μας καιγι’ αυτό χαιρετίζουμε για ακόμη μια φορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή μας χωρίς κανένα περαιτέρω σχολιασμό.