Ούτε ο καιρός δεν έγινε εμπόδιο στο Ξανθιώτικο καρναβάλι αφού χιλιάδες καρναβαλιστές επισκέφθηκαν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου την ακριτική πόλη και συμμετείχαν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Μικροί και μεγάλοι από την Ξάνθη αλλά και από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξεφάντωσαν σε λάτιν ρυθμούς, με την Βασιλιά του καρναβαλιού να ανοίγει για ακόμη μια χρονιά την μεγάλη παρέλαση και να ακολουθούν από πίσω όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Η Βασίλισσα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού που φέτος ήταν η Ειρήνη Παπαδοπούλου “έλαμπε” επάνω στο άρμα ενώ οι δύο παρουσιαστές Μελέτης Ηλίας και Παναγιώτης Μπαρδάκης, μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ τον ρυθμό και την ενέργεια των καρναβαλιστών.
Χιλιάδες καρναβαλιστές, εντυπωσιακές στολές, εκρηκτικά χρώματα, ενέργεια και ατελείωτος χορός, ήταν τα κύρια χαρακτηριστική της παρέλασης σε μια πόλη που μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο γιορτινό σκηνικό.



