Main Menu

3 July 2026
loader-image
Ξάνθη, GR
9:30 πμ,
27°C
55 %
Wind Gust: 2 mph
Clouds: 22%
Sunrise: 5:52 am
Sunset: 8:56 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
loader-image
Ξάνθη, GR
9:30 πμ,
27°C
55 %
Wind Gust: 2 mph
Clouds: 22%
Sunrise: 5:52 am
Sunset: 8:56 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Προκλητικός Ερντογάν- Επικοινώνησε με κατοίκους του Εχίνου Ξάνθης και μίλησε για «τουρκική μειονότητα

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με κατοίκους του Εχίνου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χωριό, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του AKP, η πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του κόμματος και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Τούγμπα Ισίκ Ερτζάν, επισκέφθηκε τον Εχίνο μαζί με αντιπροσωπεία στο πλαίσιο περιοδείας στη Δυτική Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.

«Στέλνω τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς και την εκτίμησή μου από την Αγκυρα στους αδελφούς μου, τους κατοίκους του χωριού Σαχίν (Εχίνος) στη Δυτική Θράκη. Ιδιαίτερα η συγκέντρωσή σας μαζί με την αδελφή μας Τούγμπα μάς έκανε πολύ χαρούμενους», δήλωσε ο Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του AKP, οι κάτοικοι ανταπέδωσαν τους χαιρετισμούς και εξέφρασαν την αγάπη τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, ευχαριστώντας τον για την επικοινωνία.

Κατά την επίσκεψή της, η Τούγμπα Ισίκ Ερτζάν και η αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής, τους οποίους στην ανακοίνωσή του το AKP αποκάλεσε «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης», χαρακτηρισμός που, σύμφωνα με την ελληνική θέση, αντίκειται στη Συνθήκη της Λωζάνης.