Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Πειραματικό σχολείο: Στηρίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς του 17ου Δημοτικού σχολείου ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Ξάνθης.

Ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 17ου Δημοτικού, στον αγώνα τους ενάντια στη μετατροπή του σχολείου τους σε «Πειραματικό», με αυτόν τον ξαφνικό τρόπο και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Το «σχολείο της γειτονιάς» αποτελεί την προέκταση του οικογενειακού και κοινωνικού δικτύου των παιδιών και οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα τη μη διατάραξη αυτής της οικογενειακής και κοινωνικής γαλήνης, πόσο δε μάλλον στην ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε. Πρέπει όλοι μας να συναισθανθούμε και να συμμεριστούμε την αγωνία των γονιών και των εκπαιδευτικών τους, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε ο καθένας μας να βρεθεί στη θέση τους.

Προς αποφυγή κάθε είδους παρεξήγησης των λόγων και των προθέσεών μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα βλέπαμε θετικά τη δημιουργία ενός νέου Δημοτικού σχολείου, εκ του μηδενός, το οποίο θα λειτουργούσε ως «Πειραματικό» και είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε κάθε είδους συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής