Μετά από μία ποδοσφαιρική καριέρα πλούσιας προσφοράς και συνοδευμένη με πολλές επιτυχίες, επιστρέφει δυναμικά στο χώρο του ποδοσφαίρου έχοντας και εμπειρίες στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Από την ίδια θέση, ο Ιεροκλής Στολτίδης έχει ήδη κάνει τις πρώτες του κινήσεις για να «χτίσει» μία ομάδα ανταγωνιστική που έχει στόχο την άνοδο. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΑΟΞ απαντά στις ερωτήσεις του επίσημου site της ΠΑΕ, για τις πρώτες του εντυπώσεις στο νέο περιβάλλον αλλά και για τις πρώτες εβδομάδες στην Ξάνθη.
Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις της ομάδας κι όλα όσα προσφέρει στους εργαζομένους της είναι άριστες. Πάντα η Ξάνθη είχε πολύ καλές εγκαταστάσεις, το γήπεδο που είναι… καινούργιο και όλες τις απαραίτητες υποδομές. Θεωρώ πως είναι κρίμα η ομάδα να βρίσκεται στην Super League 2, αφού εκτός από την δική της ιστορία έχει όλες τις προδιαγραφές για την Super League 1.
Η περίοδος αυτή, είναι «φορτωμένη» για τον τεχνικό διευθυντή. Ήρθα σε μια καινούργια ομάδα κι έπρεπε να μάθω γρήγορα πολλά πράγματα και ταυτόχρονα να «χτίζουμε» και το ρόστερ της επόμενης σαιζόν. Ο όγκος της δουλειά είναι μεγάλος και αρκετά δύσκολος. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε».
Για τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, απάντησε: «Υπήρχαν πάρα πολλά επαγγελματικά συμβόλαια που ξεπερνούσαν ακόμη και τις κορυφαίες ελληνικές ΠΑΕ. Πράγμα πρωτόγνωρο για ομάδα, πόσω μάλλον όταν αυτή αγωνίζεται στην Super League 2.Δεν μπορεί να είναι βιώσιμος ένας Σύλλογος, όταν πληρώνει τόσους πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το ρόστερ της ομάδας πρέπει να μειωθεί. Να έχει 28 ποδοσφαιριστές, maximum να φτάνουν τους 30 οι επαγγελματίες. Αυτός είναι ο στόχος μας».
Για τις λύσεις συμβολαίων: «Από την ημέρα που ήρθα στην Ξάνθη έχω αξιολογήσει το ρόστερ σε συνεργασία με τον νέο προπονητή και τη Διοίκηση.
Από το περσινό δυναμικό, οι παίκτες που παραμένουν και φέτος είναι ελάχιστοι. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν και συμβόλαια που πρέπει να λυθούν για συγκεκριμένους λόγους. Άρα εκ των πραγμάτων, υπάρχουν και δυσκολίες στη λύση κάποιων συνεργασιών. Κάθε παίκτης είναι μία διαφορετική περίπτωση και σκέφτεται διαφορετικά την πρόταση για λύση της συνεργασίας που προτείναμε.
Υπάρχουν και τα νεαρά παιδιά που είχαν αγωνιστεί στα παιχνίδια διαβάθμισης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είχαν γίνει κατ’ ανάγκη επαγγελματίες. Τα συμβόλαια αυτών των παιδιών διατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε συμβόλαια άλλης μιας… επαγγελματικής ομάδας από νεαρούς παίκτες που στην ουσία, δεν έχουν παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, σε όσα παιδιά είναι γεννημένα από το 2003 και μετά, τους δίνουμε την ευκαιρία να παραμείνουν στην ομάδα, σαν ερασιτέχνες στην Κ-19 όμως κι όχι σαν επαγγελματίες, όπου και θα αξιολογηθούν.
Για τα μεγαλύτερα από αυτά τα παιδιά (γεννημένα από το 2002 και πριν), προσωπικά, έκανα πολλές συναντήσεις με τους προπονητές για να μου δώσουν μία πλήρη εικόνα για τον κάθε έναν. Είναι πιθανόν και κάποιο παιδί να αδικηθεί, όμως ο αριθμός δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλος. Είχαμε να διαχειριστούμε πάνω από 55 συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και ο χρόνος πιέζει για να φτιάξουμε μια ομάδα με στόχο την άνοδο».
Για την λειτουργία της ομάδας: «Η Ξάνθη κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα και η λειτουργία της ομάδας είναι εξασφαλισμένη. Δεν υπήρξαν αποκλίσεις σ’ αυτά που συζητήσαμε πριν και μετά τη συμφωνία μας, και σχεδιάζουμε σύμφωνα με το μπάτζετ που δόθηκε από την πρώτη στιγμή. Έχουμε αποκτήσει τους παίκτες που θέλουμε, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στη Βουλγαρία, η ομάδα παρέχει τα πάντα και βαδίζει σταθερά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της».