Main Menu

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024
Ξάνθη, GR
15°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: ““Θα επεκταθεί άλλα 140 χιλιόμετρα ο φράχτης, για να θωρακίσουμε τα σύνορα”

Την απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί άλλα 140 km ο φράχτης στον Έβρο και μαζί με τον υπάρχοντα σε δύο σημεία να φτάσει τα 180 km για να θωρακίσει περισσότερο τα σύνορα, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης θεοδωρικάκος από τον Πόρο Φερών.

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειαρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιδήμαρχο Φερών Δημήτρη Κολγιώνη, επισκέφθηκε το σημείο που δημιουργήθηκε ο νέος φράχτης 27 χιλιομέτρων στις Φέτες. Κατά την επίσκεψή του στο νομό μας έγινε παράδοση πέντε θωρακισμένων οχημάτων τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας που περιπολούν μέρα και νύχτα στην περιοχή για την αποτροπή εισόδου των λαθρομεταναστών.

“Θα με βλέπετε συχνά στον Έβρο. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την φύλαξη των συνόρων με την πρόσληψη άλλων 240 Συοριοφυλακων από την περιοχή, την ενισχυση των μέσων επιτήρησης και επιχειρήσεων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Όπως τα πέντε οχήματα που παραδίδουμε σήμερα για να τα χρησιμοποιούν. Εφαρμόζεται το σχέδιο “Ακρίτας” για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών γιατί το πρόβλημα είναι εδώ και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, επεσήμανε ο κ.Θεοδωρικακος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε σημεία της περιοχής του Σουφλίου όπου θα κατασκευαστεί ο νέος φράχτης, αλλά και την περιβόητη νησίδα μεταξύ Κισσαρίου και Αμορίου όπου εκτυλίχθηκε το γνωστό σήριαλ  με τους υποτιθέμενους 38 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Διδυμότειχο και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ενώ θα γευματίσει στην “πόλη των κάστρων” όπως δήλωσε. Πάντως επίσκεψη στην Ορεστιάδα και συνάντηση με τον δήμαρχο Βασιλη Μαυρίδη δεν προβλέπεται. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όμως εντελώς πιθανή επίσκεψη του στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου στη νέα δομή κατασκευάζεται νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που είναι αρμοδιότητας του.

evros-news