Main Menu

ΤΡΑΓΙΚΟ! Συνεχίζουν χωρίς νερό κάτοικοι στα Άβδηρα-Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους ποτίζουν

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων στα Άβδηρα Ξάνθης καθώς κάποιοι συνεχίζουν να μένουν για 4ή μέρα χωρίς νερό σε περίοδο καύσωνα παρά την αποκατάσταση της διαρροής.

O Δήμος Αβδήρων -ΔΕΥΑ Αβδήρων αντί να προσπαθήσει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που είναι επανειλημμένο ( δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει), να ρίχνει ευθύνη στους Δημότες του για αλόγιστη χρήση νερού και να ανακοινώνει πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους συνεχίζουν το πότισμα με λάστιχο η μπεκ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αβδήρων:

Παρά την αποκατάσταση της διαρροής του κεντρικού δικτύου της γραμμής «Αβδήρων» και την απρόσκοπτη υδροδότηση των δεξαμενών των οικισμών και των παραλιών της Δ.Ε. Αβδήρων, εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς νερό πολλοί συνάνθρωποί μας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης που γίνεται από κάποιους άλλους.

Αντίστοιχο φαινόμενο εντοπίζεται και στους οικισμούς που υδροδοτούνται από το κεντρικό αντλιοστάσιο του Σελέρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και με βάση σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, ανακοινώνουμε ότι:
• Απαγορεύεται αυστηρά το πότισμα με λάστιχο και με μπεκ χώρων πρασίνου και οπωροκηπευτικών καθώς και το πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών.
• Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ και αν επαναληφθεί η παράβαση με διακοπή της υδροδότησής τους.
• Το μέτρο αφορά τους οικισμούς Αβδήρων, Βελόνης, Γκιώνας, Πεζούλας, Μάνδρας, Μυρωδάτου, Σελέρου, Βελοχωρίου, Γρήγορου, Σημάντρων και Φιλίων καθώς και όλη την παραλιακή περιοχή από τη Μάνδρα ως το Μυρωδάτο.
• Το μέτρο θα ισχύσει επ’ αόριστον έως ότου αλλάξουν οι συνθήκες και ομαλοποιηθεί η υδροδότηση όλων των κατοίκων.
• Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου η ΔΕΥΑΑ θα προχωρήσει σε διαρκείς πολύωρες διακοπές υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές τους.

Είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να αντιληφθούμε όλοι ότι με τις συνθήκες των ακραίων θερμοκρασιών, της πρωτόγνωρης ξηρασίας και της επακόλουθης λειψυδρίας που επικρατούν, πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση του πόσιμου νερού στις άκρως απαραίτητες ανάγκες μας (πόση, μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα) ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκειά του για κάθε συνάνθρωπό μας.