Main Menu

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Ξάνθη, GR
25°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Ξάνθη: Φωτιά στο δρόμο για Σταυρούπολη-Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Έσβησε η φωτιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται απο την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο περιστατικό δάσος της Ξάνθης.

Άμεση και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατάφερε και περιόρισε σχετικά γρήγορα την φωτιά με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 2 Ε/Π και 3 Α/Φ ενώ στην μάχη της κατάσβεσης συνέδραμαν και η Αστυνομία, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Μύκης, η Περιφέρεια ο στρατός αλλά και εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε απο χαμηλά πάνω απο το ποτάμι και το “Μονοπάτι της ζωής” και επεκτάθηκε μέχρι τον δρόμο που οδηγεί στην Σταυρούπολη. Μάλιστα σε ένα σημείο η πυρκαγιά εξαπλώθηκε και επάνω απο τον δρόμο,με την Πυροσβεστική να προλαβαίνει τα χειρότερα και να την περιορίζει έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους λόγους  απο τους οποίους προκλήθηκε η φωτιά ενώ στο σημείο συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυροσβέστες και συνεχίζουν τις ρίψεις νερού έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποια αναζωπύρωση.