Main Menu

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024
Ξάνθη, GR
23°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

50 χρόνια Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης- Το πιο θερμό χειροκρότημα για την Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ίδρυση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Τμήμα ιδρύθηκε στην Ξάνθη με το Π.Δ. 375/1974 «Περί ιδρύσεως Πολυτεχνικής Σχολής παρά τω Πανεπιστημίω Θράκης» (ΦΕΚ 144/25.05.1974 Τεύχος ΠΡΩΤΟ) και μαζί  με τη Νομική Σχολή στην Κομοτηνή ήταν τα πρώτα Τμήματα που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των 50 χρόνων.

Καλεσμένοι ήταν πρώην καθηγητές και πρύτανεις της σχολής οι οποίοι μίλησαν για το πως ξεκίνησε η Πολυτεχνική σχολή αλλά και γενικά για ολόκληρη την πορεία της.

Τον λόγο πήραν και απόφοιτοι της σχολής οι οποίοι αναφέρθηκαν για την εμπειρία που είχαν κατά την διάρκεια φοίτησης τους, ενώ προβλήθηκαν και βίντεο κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν.

Την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Πολυτεχνικής Σχολής έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης αποσπώντας για ακόμη μια φορά το πιο θερμό χειροκρότημα.