Main Menu

Στις 30 Μάϊου η πρωτοβουλία “Taste Xanthi”- H πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου θα κηρύξει την έναρξη

Η πρωτοβουλία Taste Xanthi, που υλοποιείται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης (ΟΕΒΕΞ), του Επιμελητηρίου Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης, στοχεύει στην ανάδειξη της αυθεντικής ξανθιώτικης γεύσης, με βασικό άξονα την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ενίσχυση του τουριστικού αποτυπώματος της περιοχής και την προβολή της σύγχρονης γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης.

Ο πρώτος σταθμός της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, είναι αφιερωμένος στον καβουρμά – ένα παραδοσιακό προϊόν με βαθιές ρίζες στον τοπικό πολιτισμό – και στα αγνά προϊόντα της Θράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 30ής Μαΐου θα συμμετάσχουν:

Ο διακεκριμένος chef Βαγγέλης Δρίσκας, ο οποίος θα παρουσιάσει ζωντανά μια γευστική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον καβουρμά και τα τοπικά προϊόντα.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία θα κηρύξει την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας Taste Xanthi.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία των εκπροσώπων των συνδιοργανωτών, τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, στις 15:30, στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης.

Η συμμετοχή σας θα ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθειά μας να φέρουμε την παράδοση της Ξάνθης στο προσκήνιο, μέσα από τη μοναδική της ταυτότητα

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος σταθμός της Taste Xanthi τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.