Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η βεβήλωση του εξωτερικού περίβολου του Τσινάρ Τζαμί της Ξάνθης από αγνώστους σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
Η Μουφτεία Ξάνθης σε ανάρτηση της μετά το περιστατικό ανέφερε τα εξής:
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις βανδαλισμού σε χώρους λατρείας όπως αυτή που καταγγέλθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη της Ξάνθης στο τέμενος του Πλατάνου. Με τέτοιες πράξεις εναντίον των Ιερών χώρων επιδιώκεται η υπονόμευση του μοναδικου σε όλη την Ευρώπη μοντέλου αλληλοσεβασμού και συνεργασίας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Για το λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται τέτοιες πράξεις βανδαλισμού να ειδοποιούν άμεσα και να συνεργάζονται με τις αρχές χωρίς να προβαίνουν αυτόκλητα στην αποκατάσταση διότι παρεμποδίζεται το έργο των Αρχών, ο εντοπισμός και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

ΣΟΚ στην Ξάνθη-Φοιτητής βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμα του
