Main Menu

23 September 2026
loader-image
Ξάνθη, GR
2:22 μμ,
20°C
44 %
Wind Gust: 14 mph
Clouds: 40%
Sunrise: 7:08 am
Sunset: 7:17 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
loader-image
Ξάνθη, GR
2:22 μμ,
20°C
44 %
Wind Gust: 14 mph
Clouds: 40%
Sunrise: 7:08 am
Sunset: 7:17 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Επιμελητήριο Ξάνθης-Παράταση 30 ημερών για τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών το 2026

Παράταση κατά 30 ημερολογιακές ημέρες των προθεσμιών διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων των κεφαλαιουχικών εταιρειών για το έτος 2026, προβλέπει διάταξη του κατατεθέντος σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 40 του σχεδίου νόμου με τίτλο «Νέα κίνητρα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, αναδιάρθρωση Διεύθυνσης Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και λοιπές διατάξεις» και αφορά τις Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (Ι.Κ.Ε.) και τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.).

Με την προαναφερθείσα ρύθμιση παρατείνονται αναλόγως και οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή στο ΓΕΜΗ των πρακτικών των συνελεύσεων, καθώς και των εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης.