Main Menu

Ξάνθη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συμβολικές δράσεις της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι απεργιακές συμβολικές δράσεις της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε. Από το πρωί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βρεθήκαμε με πανό και ανακοινώσεις σε χώρους δουλειάς προκειμένου να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα μας.
Πιο συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν στην μεταφορική εταιρία (ACS courier) και σε supermarket της πόλης μας (Μασούτης, Γαλαξίας Σκλαβενίτης), οι εργαζόμενοι των οποίων εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης.
Διακινήσαμε την ανακοίνωση του σωματείου μας που τόνιζε την ανάγκη να παρθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού καθώς οι αριθμοί κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών καθημερινά σοκάρουν.
Σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα προστασίας του λαού και των εργαζομένων, «σφυράει κλέφτικα» με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και την ίδια ώρα προκλητικά προωθεί νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:
● τη 10ωρη δουλειά
● τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
● την κατάργηση της Κυριακής αργίας
● την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
● τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών
Διεκδικούμε:
♣ Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ν. Ξάνθης. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για φάρμακο – κοινωνικό αγαθό. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ.
♣ Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
♣ Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
♣ Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
♣ Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
♣ Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
♣ Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
♣ Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
♣ Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
♣ Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.