Main Menu

Σάββας Μελισσόπουλος: Οι προτάσεις μας για τον εμπλουτισμό του νέου τεχνικού προγράμματος του Δήμους Ξάνθης για το 2021

  1. Μελέτη για την πλήρη ανακατασκευή και ανάδειξη του κτιρίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ως σημαντικό κέντρο εμπορίου και προσέλκυσης τουριστών, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
  2. Δημιουργία μελέτης για την αξιοποίηση και την ανάδειξη των ιστορικών και εμβληματικών Καπναποθηκών ως ένα πολιτιστικό θεματικό και αναπτυξιακό κέντρο για τον πολιτισμό, την έρευνα, την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.
  3. Μελέτη και κατασκευή έργου άμεσης πεζοδρόμησης της 28ης Οκτωβρίου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Κεντρική Πλατεία με έργα ανάπλασης, προσβασιμότητας και πράσινου με σκοπό την ανάδειξη της κεντρικότερης και ιστορικότερης οδού της πόλης, ως ένα εμπορικό και επιχειρηματικό και τουριστικό επίκεντρο προσέλκυσης καταναλωτών, από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειάς μας, αλλά και  την υπόλοιπη Ελλάδα.
  4. Μελέτη για τον προγραμματισμό και τη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ Σύγχρονου Κολυμβητηρίου για την πόλη και για όλη την ευρύτερη περιοχή σε θέση που θα προκύψει ίσως μετά και από μια διαδημοτική συνεργασία, με σκοπό την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υπάρχουν στην περιοχή μας.
  5. Μελέτη για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Κόσυνθου Ποταμού ως ένα νέο επίκεντρο για την πόλη και ένα σημαντικό αξιοθέατο τουρισμού.

Δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου δράσεων με φυσιολατρικά μονοπάτια άθλησης και αναψυχής, διαδρομές ποδηλατοδρόμων για ποδήλατα βουνού, χώρους αναψυχής, χώρους ανάδειξης καλλιτεχνικών δημιουργιών, αλλά και εφαρμογής νέων καινοτομιών. Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος και φωταγώγηση κατά μήκος του ποταμού.

  1. Μελέτη για την ανάπλαση της Ανατολικής Εισόδου της πόλης.
  2. Νέα Δημοτικά Πάρκινγκ σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Γ.Π.Σ
  3. Άλσος Ευμοίρου. Μετατροπή του σε πρότυπο θεματικό Περιβαλλοντικό Πάρκο, με σκοπό τη δημιουργία επισκέψιμων χώρων για τους νέους, αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Δημιουργία στο συγκεκριμένο χώρο υπαίθριου παιδικού θεάτρου.
  4. Κατασκευή νέου Μειονοτικού Γυμνάσιου – Λυκείου στην Ξάνθη, παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα άλλα δύο σχολεία που η κατασκευή τους έχει καθυστερήσει δραματικά, του 4ου Λυκείου Ξάνθης και του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
  5. Κλειστό αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο στα Κιμμέρια Ξάνθης.
  6. Σταυρούπολη – Δημιουργία κέντρου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και στελέχωσή του με επιστημονικό προσωπικό για τη σύνταξη μελετών και τη δημιουργία βάσης δεδομένων με σκοπό τη διαφημιστική καμπάνια όλου του Δήμου σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον αξιοποίηση του κλειστού χώρου του στρατοπέδου ως χώρο θερινού σχολείου περιβαλλοντικών δράσεων, προσελκύοντας νέους από όλο τον κόσμο που αγαπούν το Περιβάλλον και τον τουρισμό γύρω από αυτό.
  7. Δροσερό. Είναι περιοχή εκτός σχεδίου που απαιτεί δραστικές και άμεσες λύσεις νομιμοποίησής της, μέσα από διεργασίες για την δημιουργία ενός τοπικού σχεδίου, ακόμα και εάν αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσα από αυτοτελείς πολιτικές επιλογές.
  8. Ανάπτυξη και συμμετοχή του Δήμου σε έργα που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών ακινήτων και έξυπνοι τρόποι διαχείρισης και κατανάλωσης της ενέργειας τους (Ηλεκτρική/ ψύξη-θέρμανση κλπ – Υπάρχει και ανάλογο γραφείο στο Δήμο) .

 

ü  ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

  1. Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και Αξιοποίηση του χώρου της υπαίθριας λαϊκής αγοράς (ΠΑΖΑΡΙ ΞΑΝΘΗΣ). Άμεση εφαρμογή της υφιστάμενης μελέτης.
  2. Δημιουργία νέας σύγχρονης περιπατητικής διαδρομής και ποδηλατοδρόμου στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, με παράλληλη διασύνδεσή της με το Άλσος Ευμοίρου
  3. Ανακατασκευή του υπαίθριου Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, ολική αναβάθμιση του χώρου με σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της πόλης, ενδεχομένως και με τη δημιουργία ενός ΔΗΠΕΘΕ στην Ξάνθη.
  4. Επέκταση του ποδηλατοδρόμου που συνδέει την Πανεπιστημιούπολη (Κιμμέρια) με την Ξάνθη, με σκοπό να συνενωθεί με το κέντρο της πόλης της Ξάνθης.
  5. Ανακατασκευή και ανάπλαση του πρώτου κομματιού της οδού Ανδρέου Δημητρίου, από την αρχή της οδού 40 Εκκλησιών μέχρι το σημείο που συναντά την οδό Περικλέους (είχε ανακατασκευαστεί παλιότερα το δεύτερο μόνο κομμάτι από Περικλέους έως τον Φόρο).
  6. Δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με ηλεκτρονική σήμανση για την ανάδειξη της ιστορικότητας των κτιρίων της Παλιάς Ξάνθης με ταυτόχρονη προσπάθεια λειτουργικής δυνατότητας και επισκεψιμότητάς τους. Δημιουργία τουριστικού περιπτέρου – γραφείου στην είσοδο της πόλης. Δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας για την Παλιά Ξάνθη με την ανάπτυξη συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, παράλληλα με την ανάδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και τοπικών προϊόντων.
  7. Επιπλέον παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης ανάλογα με τις άμεσες ανάγκες κάθε περιοχής (π.χ. Λυκοδρόμιο υδροδότηση -κοιμητήρια κλπ)

 

“ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΣΑΒΒΑΣ  ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ